Annonce
Elbobladet

Familie bruger op til 40 timer om ugen på speedway: - Det er et stort fællesskab

Familien Biinfeldt bestående af Linda, Freya, Frederik og Ruben nyder fællesskabet i speedway. Begge børn har et hørehandicap, så på den måde passer sporten perfekt til dem, fordi man ikke skal bruge ørerne. Vi kører efter flag og lamper, forklarer Linda Biinfeldt. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Hver uge under speedway-sæsonen bruger familien Biinfeldt fra Bredstrup mange timer på én fælles passion: Speedway.
Annonce

Vejlby/Bredstrup: Hun var kun fyldt tre år, da hun fik en hjelm i gave. Indtil da havde Freya Biinfeldt set til fra barnevognen med ørebøfferne på hovedet, mens storebror Frederik Biinfeldt et lille års tid forinden var begyndt til speedway i Vejlby.

Der kom støttehjul på den lille 50 kubik-speedwaycykel. På den måde var Freya Biinfeldt klar – i en alder af tre år.

- Det er sjovt at gå til speedway. Man lærer meget af hinanden, når man ser på, hvad de andre gør og så er det sjovt at give drengene baghjul, siger den nu otteårige Freya.

Speedway i Fredericia Motorklub. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Hun er forud for denne sæson rykket op på en cykel med en 85 kubik motor, så nu er der kommet ekstra fart på, når gashåndtaget drejes rundt.

- Første træning efter coronaen kørte hun otte omgange med drengene på den lille cykel (50 cc). Så smed hun cyklen i ryttergården og gik over til Frederik og spurgte, om hun ikke nok måtte prøve hans reservecykel, forklarer Freyas mor, Linda Biinfeldt.

Annonce

Samler familien

Torsdag er både Frederik og Freya i aktion på banen ved Vejlby. Det bliver imidlertid også til længere ture rundt i landet, når børnene træner. Afhængigt af træning og turnering bruger familien op til 40 timer om ugen på speedway.

- Da de begge kørte på lille maskine, kørte Frederik i 1. division, og Freya i 3. division, så der var der mange weekender, hvor vi som forældre måtte dele os op og køre hvert sted hen, for at de kunne deltage i turnering, siger Linda Biinfeldt, som er mødt op sammen med sin mand Ruben Biinfeldt.

- Træning er noget, vi gør sammen, og jeg tror, det er derfor, både vi forældre, men også ungerne, synes, det er så hyggeligt. Det er ikke ligesom fodbold, hvor man sender sit barn af sted og ses senere på dagen, siger hun.

Foruden træninger, der også foregår på andre baner i eksempelvis Vojens, Esbjerg og Fjelsted, bruges der også mange timer på rengøring af køretøjerne og reparationer.

- Alle går og snakker sammen, når vi er af sted. Det er et stort fællesskab, og det er simpelthen så hyggeligt at være en del af, forklarer Linda Biinfeldt, der til daglig arbejder for Redning Danmark Fredericia ved Pjedsted, mens Ruben er uddannet mekaniker. Selv kører de dog ikke speedway.

Desværre for træningen endte det med et styrt for Freya Biinfeldt. Det første af slagsen på den nye cykel. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Heldigvis var hun smilende og ved godt mod bagefter. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce