Annonce
Elbobladet

Farverig kunstner var oprindeligt shippingmand - udstiller for børn og voksne

Jacob Herskind i sit atelier i Fønsskov, hvor de mange malerier bliver til. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Jacob Herskind står bag tre meter høj teddybjørn, malerier med finurlige figurer og særligt Fredericia-islæt. Det sker fra 26. april hos Fredericia Kunstforening i Kongensgade 111.

Fredericia: Kunstneren Jacob Herskind, som bor i et lille bondehus i Fønsskov ved Lillebælt, møder sit publikum i en eksplosion af storbyens farver.

Det kan børn og voksne opleve, når Fredericia Kunstforening fra fredag den 26. april inviterer på udstillingen "Kun for børn! Ej vel" i Kunstcentret i Kongensgade 111.

De kan endda få den ekstra oplevelse at møde en tre meter høj teddybjørn, sten samlet ved Lillebælt og et helt særligt Fredericia-billede, som kunstneren har skabt til den jubilerende Fredericia Kunstforening. Ved ferniseringen på jubilæumsforestillingen 26. april klokken 17 vil borgmester Jacob Bjerregaard gå ombord i værkerne, og kunstneren vil også selv fortælle om sit arbejde.

Da Jacob Herskind sagde farvel til erhvervskarriere og storbyliv, slog han sig ned i dette lille bondehus tæt på Lillebælt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Jetset-liv

Jacob Herskind er uddannet inden for shipping. Han har haft store biler, boet i Hongkong, været dommer i den allerførste Miss Moskva-konkurrence og været eksportchef hos Hummel.

Men han endte med at vælge kunsten og slå sig ned i Føns. Som helt ung mødte han maleren Georg Ernst, som blev hans inspirator. Han fortalte ham blandt andet, at kunst har ikke noget facit.

Jacob Herskind har selv sagt, at han kan have et motiv i tankerne, men det bliver til noget helt andet, når han folder sig ud på lærredet. Hans billeder rummer mange detaljer og mange lag, som man aldrig bliver færdig med at gå på opdagelse i.

Annonce

Sælger i udlandet

Jacob Herskind sælger billeder både hjemme og i udlandet. Han er repræsenteret på gallerier i Amsterdam, Hamborg og Düsseldorf. Han har udstillet over det meste af Danmark. Et af hans kendte malerier er et verdenskort, hvor han leger med navnene på lande og steder. Inspirationen fra pop-kunsten og tegneseriens verden er tydelig, og det finurlige univers er befolket med alt fra flyvemaskiner, aber til mennesker.

Hans kunst begejstrer alle aldre, og til ferniseringen bliver der derfor budt på kage og lystige glas, som det hører sig til, når der fejres en 75 års fødselsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Nyansættelse hos frisør

Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Annonce