Annonce
Elbobladet

FC Fredericia-direktør: Jeg har aldrig - ikke i ét sekund - fortrudt, at vi sagde ja til Sunday og Melvin

Melvin Kakooza voksede op i Fredericia. Så da han fandt på tv-serien om Sunday, skulle den selvfølgelig foregå i fæstningsbyen og omkring dens klub, FC Fredericia. Det er FC Fredericia-direktør Stig Pedersen meget, meget glad for. Her ses Melvin og Nadia Kvist som henholdsvis Sunday og Maria foran Fredericias stadion, Monjasa Park. PR-foto: Per Arnesen
Tv-serien "Sunday" har givet FC Fredericia uvurderlig eksponering og reklame. Klub-direktør Stig Pedersen er rigtig, rigtig, rigtig glad.

Fredericia: Det skete en dag, at FHK havde besøg af Sønderjyske. De to håndboldhold skulle dyste i Fredericia Idrætscenters nye hal, men nogle timer inden kampen gik spillerne en tur og kom forbi naboen, Monjasa Park, hvor fodboldklubben FC Fredericia har hjemme.

Inde i VIP-loungen sad fodboldklubbens bestyrelse midt i et møde. Pludselig blev døren skubbet op, og en håndfuld sønderjyske håndboldspillere med opspilede øjne stak hovedet ind og så sig nysgerrigt omkring.

- Er det her, "Sunday" bliver indspillet?

Annonce

Fodboldbestyrelsen bekræftede, og håndboldspillerne småjublede over at opleve stedet, de havde set i tv så mange gange.

Det var næppe sket, hvis ikke Melvin Kakooza havde valgt netop Fredericia og FC Fredericia som scene for sin populære tv-serie "Sunday". Og det ved FC Fredericia-direktør Stig Pedersen godt.


Jeg er rigtig, rigtig, rigtig glad for, at serien foregår her. Og jeg bliver mere og mere glad.

Stig Pedersen, FC Fredericia


- Sunday-serien har givet FC Fredericia, Monjasa Park og Fredericia by ubetalelig eksponering. Jeg har ikke i så meget som ét sekund fortrudt, at vi sagde ja, da Melvin og de andre kom og præsenterede deres idé for os, siger Stig Pedersen til ElboBladet.

Klubbens samarbejde med tv-holdet har fungeret gnidningsfrit.

- De er gennemført professionelle, og der har ingen problemer været, siger Stig Pedersen.

Opmærksomhed og varme

Stig Pedersen kan stort set ikke vise sig i fodboldklubber rundt om i landet, uden at nogen klapper ham på skulderen og kommenterer på Sunday-serien.

- Mange tænker måske ikke over, hvor meget eksponering Fredericia har fået. Men der er altså foreløbig sendt 34 afsnit. Selvfølgelig er seriens handling en opdigtet historie, men scenen og baggrunden i byen og her på Monjasa Park er jo ægte nok. Samtidig er serien så varm og kærlig, at den gør alle glade. Det mærker jeg overalt. Både hos unge og gamle, kolleger og også hos folk, som ellers slet ikke interesserer sig for fodbold, siger FC Fredericia-direktøren.

Han har sågar oplevet fodbold-direktører, der var småmisundelige på FC Fredericias tv-rolle.

Serien har også hygget sig ind i hjerterne på landets største fodboldstjerner. Det viser sig blandt andet ved, at flere af herrelandsholdets spillere følger med i serien. Både derhjemme og i forbindelse med landsholdssamlinger, oplyser DBU's kommunikationschef Jakob Høyer til ElboBladet.

Fredericia på landkortet

ElboBladet har i den seneste tid bragt flere artikler under temaet "Fredericia på landkortet".

Serien rådyrker den lokalpatriotisme, mange føler for deres hjem- og fødeegn. Lokalpatriotisme er godt til at skabe og styrke sammenhold og fællesskab, men den skal helst følges med lidt humor for ikke at blive uklædelig.

Indtil videre har serien omtalt tv-vejkort, hvor Fredericia ikke er markeret. Og Carlsberg, der brygger alle sine pilsnere i Fredericia, men alligevel skriver "København" på dem. Muligheden for at få Landsoldaten eller Volden på mønt, har også været beskrevet. Og muligheden for at få Fredericia omtalt i pop- og rocksange. Seriens tidligere artikler kan genfindes på ElboBladet.dk.

Serien fortsætter.

Sundays glorværdige fodboldkarriere i Fredericia giver ham en bitjans med rengøring her, hvor en flok sønderjyske håndboldspillere en dag stak hovedet ind for at se stedet, hvor den populære serie indspilles. PR-foto Per Arnesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce