Annonce
Elbobladet

Fik virksomhedsoplevelser under huden som barn: Amalie balancerer mellem karriere og familieliv

Datteren Nynne på knap fem måneder er af og til med på arbejde i Jernbanegade. Når selve produktionen finder sted, er hun imidlertid ikke at finde på armen eller i bæresele. Til al held har hun et godt sovehjerte, fortæller Amalie Rosalie, der er glad for, at familien kan samles om fællesskabet i virksomheden på samme måde som Amalie Rosalie oplevede i sin barndom. Foto: Søren Gylling
26-årige Amalie Rosalie stiftede bekendtskab med cremer, da hun som barn var en del af sine forældres virksomhed. Siden er hun gået i deres fodspor og driver i dag sin virksomhed i Fredericia, samtidig med at hun nyder familielivet.

Fredericia: Er man i tvivl om, hvad der fremstilles i lokalet på Jernbanegade 9 stuen til venstre, skal man ikke mange skridt ind i butikken, før det går op for én. I det lille butikslokale fyldes sanseindtrykkene nemlig fra første skridt, man kommer indendørs.

Her holder 26-årige Amalie Rosalie til med sin virksomhed, der bærer samme navn som hende.

I lokalet finder man enkelte pynteting, men det er sæber, cremer og andre velværeprodukter, der er i fokus i virksomheden, som har eksisteret siden marts 2017. Det er dog kun siden oktober i år, at Amalie Rosalie har haft virksomhed i Fredericia.

Annonce

Amalie og hendes ægtefælle Dines flyttede nemlig tidligere på året til byen, hvor de bor i rækkehus på Indre Ringvej for at komme tættere på Dines arbejde på Ryes Kaserne og få en tryg og tidskrævende hverdag med familien op at stå.

Født ind i branchen

Selvom Amalie Rosalie er eneste ansatte i virksomheden, er hun ikke alene, da avisen besøger hende. I bæreselen har hun sit yngste barn, Nynne på knap fem måneder, der kom til verden kort efter, at familien flyttede til byen.

Det er imidlertid kun, når Amalie er ved at udvikle sine produkter, at Nynne er med på nært hold. Når selve produktionen er i gang, må hun se til på afstand, understreger Amalie.

Sådan ser det ud hos Amalie Rosalie i Jernbanegade, hvorfra hun sælger sæber, cremer, andre velværeprodukter og keramik. Sidstnævnte står Amalies mor, Inken, i øvrigt for at producere, efter at hun og Amalies far, Torben, har lukket Østerby Strudsecreme ned. Foto: Søren Gylling

Selv har hun en bacheloruddannelse i arabisk med i bagagen. Her mødte hun i øvrigt Dines, der var tutor for hende på studiet. Interessen for sæberne og velværeprodukter er derfor kommet ad andre veje. Faktisk stammer de tilbage fra barndommen, hvor Amalies forældre, Inken og Torben, havde virksomheden Østerby Strudsecreme i hjembyen Sønderborg.

"Mælken smagte af de cremer, min mor lavede." Sådan har Amalie tidligere beskrevet det, når hun har tænkt tilbage på sin barndom.

- Og da min søster læste det, sagde hun: ”Amalie, det var jo lige præcis sådan, det var!,” siger Amalie, der har sat sig ned på et tæppe sammen med Nynne.

Lillepigen viser stolt, hvor god hun er blevet til at holde sit hoved, imens mor snakker, underholder og øser ud af moderkærlighed til sit barn.

Annonce

Tænker over familielivet

Oprindeligt havde Amalie Rosalie forventet, at hendes virksomhed skulle køre på hobbyplan. Drømmen var at oversætte bøger fra arabisk til dansk, men den blev imidlertid lagt på hylden i trit med, at familielivet begyndte at fylde.

Da Amalie og Dines fik deres første barn, Ellen, for to år siden, satte den nye tilværelse nemlig gang i tankerne.

- Selvom arbejdet her nogle gange er længere dage og større usikkerhed, så er der alligevel en enorm fleksibilitet i det for mig. Hvis mine børn har brug for en fridag, kan jeg planlægge det uden at spørge andre om lov, forklarer Amalie.

Annonce

Flere forretningsstrategier

Det er primært på hjemmesiden amalierosalie.dk, at det direkte salg foregår. Kun en sjælden gang dukker der kunder op i butikken over for togstationen, men det passer Amalie fint. Tanken er nemlig i højere grad, at stedet skal fungere som værksted og udstillingsvindue, og derfor er der heller ingen faste åbningstider, som binder hende til stedet.

Hun har dog også forhandlere rundt i landet, som sælger nogle af hendes produkter, ligesom hun også udvikler og laver produkter på bestilling fra andre virksomheder. Gryden bliver med andre ord holdt i kog - i bogstaveligste forstand.

Økologi og bæredygtighed er to af hovedværdierne i virksomheden. Blandt andet arbejder Amalie Rosalie henimod at hendes produkter er 100 procent økologiske, ligesom hun går op i, at råvarerne så vidt muligt er fra lokale producenter, så varerne ikke transporteres unødigt langt. Foto: Søren Gylling

Og selvom det kun er blevet til to ugers barsel efter seneste fødsel, er det ikke noget, som tærer på Amalie.

- Jeg kan godt se fordelen med barsel, for det kan være hårdt at få børn, men jeg har været heldig med, at mine børn sover om natten, siger hun.


Det eneste, jeg aldrig tvivler på, er, om jeg er en god mor. For det er jeg, selvom jeg arbejder – og nogle gange meget.

Amalie Rosalie, indehaver af virksomheden Amalie Rosalie


Hun tager kortvarigt sit mundbind af, holder Nynne ind til sig og giver hende et kys. Kærligheden til Nynne er ikke til at tage fejl af.

- Det eneste, jeg aldrig tvivler på, er, om jeg er en god mor. For det er jeg, selvom jeg arbejder – og nogle gange meget, understreger Amalie, der for nuværende går med planer om at sætte seks-otte børn i verden.

Annonce

Store ambitioner

Som oftest drømmer virksomhedsejere om, at deres firma skal vokse sig stort og kan føre til rigdom og ekspansion. På samme måde har Amalie Rosalie et håb om, at hun også fremover kan leve af sin virksomhed, som gerne må vokse sig større end de nuværende rammer.

Det skal imidlertid ikke ske for enhver pris, synes hun. Én ting kommer nemlig altid i forreste række.

- Det vigtigste for mig er, at vi har det godt i familien. Den betyder mere for mig, end at jeg oparbejder en stor virksomhed, hvor der ikke er tid til familien, siger hun med stor betænksomhed i stemme og udtryk.

- Jeg er på ingen måder uden ambitioner, men min største bekymring er, at virksomheden forhindrer mig i mine familiedrømme. Når jeg ser tilbage på mit liv om 20 år, tror jeg, at det, jeg vil kunne fortryde, er, at jeg ikke var den mor, jeg skulle være og ikke fik det antal børn, jeg ønskede, siger hun.

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Annonce
Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Annonce
Elbobladet

Pinse for hele familien med hoppeborg og kagemand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Lokal købmand siger farvel til en dagligvarebutik og goddag til en anden

Elbobladet

Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Elbobladet

6. Juli-Dagene er tilbage for fuld udblæsning

Elbobladet

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Elbobladet

Ukrainsk florist kommer til 6. Juli Cup

Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Elbobladet

Nu kan du godt finde mountainbiken frem: Nyt spor for alle indviet

Annonce