Annonce
Elbobladet

Flere butikker holder søndagsåbent i juli: Danske turister skal lokkes med handel

Cirka 25 butikker har valgt at holde søndagsåbent i juli, efter at Fredericia Shopping foreslog det. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Midt i juni sendte Fredericia Shopping en opfordring ud til foreningens medlemmer om at holde åbent søndage i juli. Flere butikker har støttet op om initiativet, der skal lokke handlende til byen.
Annonce

Fredericia: Normalt kan man spankulere en tur i gågaden uden det store menneskeopbud på søndage. I juli skal det imidlertid være anderledes.

Cirka 25 butikker i midtbyen har valgt at holde søndagsåbent fra 11-15 i denne måned, efter at Fredericia Shopping i midten af juni skrev ud til sine medlemmer for at høre, om der var opbakning til initiativet.

- Det er en engangsforeteelse, i forbindelse med at der har været corona. Når nu mange vælger at blive hjemme i Danmark for at holde ferie og skal rundt at opleve andre byer, så kan det være, at der kommer lidt flere, når nogle af byens butikker også holder åbent, siger Ole Mortensen, formand for Fredericia Shopping.

Han erkender dog, at det ikke er alle medlemmer af foreningen, som har været lige positive ved idéen om fire ekstra åbningsdage i juli.

- Som det altid er med åbningstider, synes nogle, det er en god idé, mens andre er imod det. Der kan være nogle udfordringer, i forhold til at man skal varsle sine medarbejdere, og der afholdes ferie, så for flere butikker kan det være svært at få det til at gå op med kort frist, forklarer Ole Mortensen.


Som det altid er med åbningstider, synes nogle, det er en god idé, mens andre er imod det.

Ole Mortensen, formand for Fredericia Shopping


Han oplyser, at der ikke kan siges noget generelt om for eksempel størrelsen af de butikker, som har valgt at holde søndagsåbent.

Annonce

Flere grunde til Fredericia

Ole Mortensen glæder sig dog over, at det er lykkes at få stablet på benene, så der skabes en ekstra grund til at besøge byen i ferien.

- Kommunen har været velvillig i forhold til at lave aktiviteter og markedsføre byen under ”Sommer i Fredericia”. Og med alt det, der generelt sker i Trekantområdet, skal søndagsåbningerne ses som et håb om at skabe mere omsætning, siger Ole Mortensen.

Vejrguderne spillede imidlertid ikke på samme hold som de butiksdrivende til premieren 5. juli.

- Med regn, storm og efterårsvejr fra klokken 11 til 14 var det ikke detailhandelsvejr. Det var på godt jysk ikke værd at skrive om, konstaterer formanden af handelsstandsforeningen, der selv ejer herretøjsforretningen Miami.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Trekking rammer tidens trend

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Spejderliv er friluftsliv

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce