Annonce
Elbobladet

Flere hundrede sagde farvel til Jeppe

Fredag tog en fyldt Trinitatis Kirke afsked med 34-årige Jeppe Risom Meier, der tabte kampen mod stofferne. Han blev blandt andet mindet for sin utrættelige støtte til andre, der kæmpede med afhængigheden. Foto: Peter Leth-Larsen

En propfyldt Trinitatis Kirke tog afsked med 34-årige Jeppe Risom Meier. Han hjalp andre med deres kamp mod stofferne, men endte med at tabe sin egen.

Annonce

Fredericia: - Nu lever Jeppe i jer, siger sognepræst Merete Ørskov og ser op på flere hundrede ansigter.

Trinitatis Kirke er helt fyldt. Inden ceremonien er der båret ekstra stole ind, og rækken af blomster er flere gange rykket sammen for at gøre plads til alle de buketter og kranse, der er lagt for at sende den 34-årige fredericianer godt afsted på hans sidste rejse.

Præstens ord rammer. Jeppe lever vitterligt videre i de mange, der sørger over at have mistet ham.

Jeppe regnede ikke med at blive 50 år. Et hårdt liv med misbrug og afhængighed havde givet ham meget at ærgre og skamme sig over og også slidt hans helbred.

- Det er ikke så godt. Jeg er ikke så sund, som jeg ser ud, sagde han, da han i oktober blev interviewet til ElboBladet for at sætte fokus på Fredericias morfin-problem.

Nu ligger han i kisten efter at have tabt kampen mod sine indre dæmoner. Og flere hundrede er mødt op for at tage afsked med manden, de også husker for hans gode og smittende humør, varme knus og utrættelige støtte til andre, der kæmpede mod stofferne.

Da Jeppe sidst i september blev interviewet til ElboBladet, bad han om at blive omtalt som Jeppe Risom Meier. Det ønske har redaktionen valgt at holde fast i, selvom han i kirken, på facebook og andre steder kaldes Jeppe Monrad Meier.Han trådte frem for at advare mod misbrug af morfin og andre stoffer. I forlængelse af det ønske deltog redaktionen i bisættelsen efter aftale med blandt andre Jeppes far.

Sidst i september stillede Jeppe Risom Meier sig frem i ElboBladet og advarede mod Fredericias morfin-problem. Trods det alvorlige emne var der også smil og grin i luften. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Lyset, der er væk

Kirkebænkene er fyldt. Her er mange unge, end del voksne og få gamle. Her er pressefolder og jogginbukser. Blazere og dynejakker. Blanke sko og gummisko.

Flere har en flaske vand med ind i kirken og drikker flere gange under ceremonien. Ikke mange synger med på salmerne, men korsangernes stemmer klinger i hele rummet.

Lysekronerne og lamperne langs væggene lyser smukt. Enkelte pærer er gået ud. Ikke så mange, at man umiddelbart lægger mærke til dem - men hvis man kikker rigtigt efter, opdager man, at en pære hér og en pære dér er gået ud.

Rummet er svalt, men ikke koldt. Udenfor stråler novembersolen og sender massive stråler ind gennem kirkens klare, sydvendte vinduer. Lyset afslører alt - lige fra tårer på kinder til små, svævende edderkoppetråde.

Alt i lysstrålerne står klart, mens Jesus og de andre ser ned fra de blyindfattede ruder mod nord.

I timerne op til bisættelsen havde venner og familie skrevet afskedshilsener på Jeppe Risom Meiers kiste. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Hjem

Undervejs i ceremonien synger vi "En rose så jeg skyde". Den salme valgte Jeppe og hans bror til deres mors begravelse for ikke så længe siden.

Den stille sang "Hjem" med Sanne Salomonsen afspilles, og senere spiller organisten og korsangerinden sammen Carole Kings "You've got a friend". Under begge sange lægger mange armen omkring sidemanden.

Når sangene slutter, er der helt stille i kirken. Hvis nogen rømmer sig eller åbner en vandflaske, nærmest runger lyden i det store rum.

- Jeppe vidste, hvordan han skulle dø. Og han havde accepteret det, siger Merete Ørskov undervejs i ceremonien.

Kisten bæres ud.

Udenfor kirken har mange svært ved at acceptere. Mange græder og krammer. En del fotograferer med deres mobil.

Efter et liv med megen skygge, køres Jeppe bort i strålende solskin.

Jeppes bisættelse var ualmindelig velbesøgt. Flere hundrede deltog og mindedes ham. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce