Annonce
Elbobladet

For ti år siden kom Abdul og Karichma til landet: I dag driver de hver deres butik i Fredericia

Abdul Hai Rastyar og Karichma Rastyar har tidligere været kollegaer i Danish Phone Repair i Gothersgade, som Abdul ejer. Siden er Karichma også gået den selvstændige vej, så de nu driver hver deres butik. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Siden maj har VIP Mobilreparation i Gothersgade repareret mobiler og computere. Bag butikken står 35-årige Karichma Rastyar, der for ti år siden kom til Danmark fra Afghanistan.
Annonce

Fredericia: Ambitionerne er høje og smilene brede hos VIP Mobilreparation i Gothersgade 35c. I en del af den tidligere Kosmorama-bygning har 35-årige Karichma Rastyar i knap en måned bestyret butikken, der primært tager sig af reparationer af mobiltelefoner og computere.

- Jeg elsker at arbejde med mobiltelefoner og elektronik og kan godt lide kundekontakten i det daglige arbejde, siger Karichma Rastyar.

For ti år siden kom hun sammen med sin mand, Abdul Hai Rastyar, 41, til Danmark fra Afghanistan.

I de seneste tre år har hun arbejdet for ham i kæden Danish Phone Repair, som han driver. Foruden butikker i Hedensted og Sønderborg tæller kæden en butik i den nordlige ende af Gothersgade - i nummer 9 - hvor Abdul har sin daglige arbejdsgang.

Og selvom de begge arbejder inden for samme erhverv i samme gade, betyder det ikke, at de ser hinanden som konkurrenter.

- I Karichmas butik er fokus især på computere, mens det hos mig i særlig grad er mobiler, som vi specialiserer inden for, forklarer Abdul Hai Rastyar.

- Men vi får snakket meget om computere og mobiler. Også når vi ikke arbejder, siger Karichma Rastyar og smiler.

VIP Mobilreparation tæller i alt fire ansatte.

Foruden reparationer forhandles der også udstyr og tilbehør til eksempelvis mobiltelefoner. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Der er girlpower hos VIP Mobilreparation. Foruden Karichma Rastyar, kan man også møde 15-årige Aya Petersen Donana bag disken. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Elbobladet

Et øjeblik: Spring ud og fald ned

Elbobladet

Foredrag: 100 er det nye sort

Elbobladet

God plads i smart indpakning

Annonce