Annonce
Elbobladet

Formand for naturen: Gravede en sø sammen med far

Allerede som dreng var Christian Bro (S) glad for naturen. Han og hans far gravede ud til en fiskedam med masser af frøer, længe før den slags blev almindeligt. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Fredericia: - Når jeg fjerner dækstenen, sidder de små frøer og ser fornærmet op på mig. Som om de tænker "du er ikke velkommen - hvad laver du her?". Og det har de jo sådan set ret i.

Christian Bro (S) er formand for byrådets udvalg for blandt andet pleje af grønne arealer. Og han elsker en tur i det grønne. Endda så meget, at han hjemme i haven har en lille sø med padder og karper.

Når pumpen skal renses, er han nødt til at forstyrre dammens beboere. Og så er det, at han bliver nedstirret af fornærmede frøer.

Allerede som dreng stiftede Christian Bro bekendtskab med naturens herlige kriblekrable. Blandt andet ved at løbe rundt på de nyhøstede marker og vælte halmballer om på siden, så musene under dem løb for livet - med Christian og andre drenge bag sig. Kun meget sjældent fangede de en mus.

Annonce

Skovl og spade

Da lille Christian var otte-ni år, gik han og hans far løs med skovl og spade i baghaven for at anlægge en fiskedam.

Det var ikke helt almindeligt dengang, så naboerne undrede sig - men områdets katte og fiskehejrer slikkede sig formentlig om mund og næb.

- Vi gravede ud ved håndkraft. I dag kan man købe færdige sø-bunde i forskellige størrelser, men dengang måtte der andre løsninger til. Min far fandt noget at lægge i bunden. Det var nok en presenning eller sådan noget.

For at få liv i søen, fandt far og søn frem til en god portion frøæg i en naturlig sø i området.

- Så hentede vi en ordentlig klump og tog med til søen. Så vi fik hurtigt tusindvis af frøer. Sådan oplevede jeg det i hvert fald.

Om kort tid anlægges endnu en paddesø i Fredericia. Ikke med udvalgsformanden ved skovlen, men med maskinhjælp i bunden af slugten ved Prangervej. Det kan der læses mere om her på siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Trekking rammer tidens trend

Elbobladet

Spejderliv er friluftsliv

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Annonce