Annonce
Elbobladet

Forskere ser på effekten af frivilligt arbejde i Fredericia

Der er plads til et par ekstra frivillige hos Peer Partnerskabet, oplyser koordinator Elisabeth Adriansen, der glæder sig over, at arbejdet nu bliver del i et forskningsprojektet. Foto: Peter Friis Autzen
Frivillige hos Peer Partnerskabet i Fredericia hjælper folk ud fra deres egne erfaringer og uddannelse. Nu skal de også indgå i et forskningsprojekt.
Annonce

Fredericia: Frivilligt arbejde giver masser af mening - både for den givende og for den modtagende.

Det ved Elisabeth Adriansen, der er projektkoordinator på Peer Partnerskabet i Fredericia. Og det ved deltagerne. Og om et års tid skulle det også gerne være videnskabeligt dokumenteret.

Peer Partnerskabet, der blandt andet arrangerer gruppeforløb for folk med psykisk sårbarhed, stress, lavt selvværd, ensomhed eller lignende, indgår nemlig i et forskningsprojekt, som Copenhagen Research Center For Mental Health står bag.


Vores deltagere ved godt, at de frivillige gør en forskel. Men nu kan forskningen også snart dokumentere det.

Elisabeth Adriansen


- Vi prøver at måle effekten af de frivilliges indsats, fortæller seniorforsker Chalotte Heinsvig Poulsen til ElboBladet.

Det er svært at sætte måleenhed på menneskers følelse af håb, mestring, sociale netværk og personlige ressourcer. Men ikke desto mindre er det netop dét, forskerne vil gøre.

- Der findes allerede forskning på betydningen af frivilligt socialt arbejde, men forskningen er ikke af ret høj kvalitet. Det vil vi forsøge at gøre, siger Chalotte Heinsvig Poulsen.

Forskningsprojektet starter til oktober og vil derefter bruge et år på at indsamle data fra projekter flere steder. Data skal blandt andet samles via spørgeskemaer og interviews.

Annonce

Plads til frivillige

Hos Peer Partnerskabet i Fredericia er projektleder Elisabeth Adriansen glad for at indgå i forskningsprojektet.

- Forskningen er med til at understrege for alle, at arbejde som vores gør en forskel. Det kan deltagerne jo godt selv mærke - det er i hvert fald, hvad de siger til mig - men med god forskning "legitimeres" den pointe også overfor andre, der måske ikke kan forstå vigtigheden af vores arbejde, siger hun.

Peer Partnerskabet holder til i Frivilligcenteret, Vendersgade 63. Her kan både brugere og frivillige henvende sig for at deltage. Aktuelt er de seks frivillige. Frivillige skal være mindst 18 år og have egne erfaringer - det er en af hovedværdierne i Peer Partnerskabet. De frivillige bliver uddannet, inden de sættes sammen med brugere. Interesserede kan henvende sig på 25 97 01 37 eller via frivilligjob.dk.

Peer Partnerskabets frivillig-uddannelse går snart i gang. Men nye frivillige kan stadig nå at koble sig på, siger Elisabeth Adriansen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Se systing, skibe og skilderier

Elbobladet

Hvem skal have årets handicappris?

Elbobladet

Ugens hund: Lucy spiste fars medicin

Elbobladet

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Annonce