Annonce
112

Fotovognene har haft travlt i 2019: 7515 bøder og blitz til bilister på veje i Fredericia

Der er blevet skrevet bøder for over fem millioner kroner mere i 2019 end det var tilfældet i 2018. Bøderne er givet til bilister, der er blevet blitzet af en af politiets fotovogne. Arkivfoto: Claus Thorsted
Politiets fotovogne blitzede sidste år på livet løs i Fredericia Kommune. ATK-vognene stod på de fredericianske veje i over 200 flere timer, end det var tilfældet i 2018. Især fartsyndere på motorvejen trækker bødesummen op.
Annonce

Fredericia: Det er ikke småpenge, der ryger igennem systemet, når politiets fotovogne, de såkaldte ATK-målere blitzer på livet løs. Og det er lige før, de er kommet på overarbejde i Fredericia Kommune.

Statistik fra politiet selv viser, at der er skrevet 7515 bøder mellem 1. januar og 13. december 2019. Tallene er et udtryk for de blitz, der per 13. december var færdigbehandlede. Der kan altså godt være bilister, der er blevet blitzet 12. eller 13. december, som ikke er en del af statistikken.

Antallet af bøder i 2019 er en stigning i forhold til året før. 2487 flere for at være præcis.

Annonce

Motorvejsindsats nødvendig

Samlet har de 7515 bøder sendt 13.455.500 kroner fra bilisternes lomme ned i statskassen.

- Der er ikke tale om, at vi har haft en øget ATK-indsats. Vi har et mål i kredsen om at måle mindst 9000 timer, og det prøver vi at fordele ligeligt, mens vi samtidig tilgodeser de borgerhenvendelser, der kommer, forklarer Jesper Engelund, som er vicepolitiinspektør ved hunde- og færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi.

- Indsatsen på især motorvejen har vist sig at være nødvendig. Tidligere har vi gjort det med både laser eller civile videobiler, hvor vi samtidig har kunne få en dialog med folk, men det har ikke kunnet gøre det. I 2020 kommer vi også til at være på motorvejen med vores ATK-vogne, siger Jesper Engelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce