Annonce
Elbobladet

Fra bukser til indkøbsnet: Giv gammelt tøj nyt liv

Her sidder en af de flittige FGU-elever, og sprætter et par bukser op. Bukserne skal bagefter sys om til et indkøbsnet. Foto: Sofie Toft-Petersen Lund
I Fredericia rykkede FGU ind i Det Grønne Rum. Eleverne fra FGU tog imod tøj og andet stof fra byens borgere, og syede det om til bæredygtige stofnet.
Annonce

Fredericia: Der står symaskiner på alle bordene, når man træder ind i Det Grønne Rum, og FGU-eleverne sidder flittigt og syr tøj om til net.

Projektet går ud på at vælge genbrug, så man ikke bruger så meget plastik i hverdagen. De stofnet, som eleverne syr, er et alternativ til at købe flere plastikposer.

- Initiativet handler om miljø og klima, fortæller Dorte Mikkelsen, som er lærer på FGU, Den forberedende grunduddannelse.

FGU er det, der tidligere hed Produktionsskolen. Det er en ny uddannelse, som forbereder en på at komme i job eller på en ungdomsuddannelse. Dorte Mikkelsen har sat samarbejdet i gang mellem FGU og Det Grønne Rum, som har udstillinger om hvordan man forebygger og håndterer klimaudfordringerne i Fredericia.

De flotte indkøbsnet, som eleverne har syet i Det Grønne Rum, hænger til salg for 20 kroner. Foto: Sofie Toft-Petersen Lund
Annonce

Stor interesse

Dorte Mikkelsen fortæller engageret, at FGU er glade for, de har mulighed for at rykke ud fra vante omgivelser til Det Grønne Rum i Fredericia. Samarbejdet handler om læring og idéudvikling.

- Vi gør det også for den kreative proces: At lave tøj om til net, siger Dorte Mikkelsen smilende.

Mange støtter op om initiativet og afleverer deres gamle tøj. Tirsdag var der besøg af en børnehaveklasse, som tegnede på stof. De 11 FGU-elever som syr, skal sy børnenes stof om til net, som de senere kan bruge.

Eventkoordinator Emma Davidsen fortæller, at cirka 30 interesserede tirsdag var på besøg med stof eller en bestilling.

I Det Grønne Rum hænger der både plakater om FN’s 17 verdensmål, og om hvordan man kan gøre noget for miljøet. Der er en udstilling i gang om klima, som både omhandler spildevand, affaldssortering og CO2.

- Det er fantastisk, at man har sådan et rum i Fredericia, tilføjer Dorte Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Elbobladet

Lav hyldesaft uden risiko for sygdom

Elbobladet

Et øjeblik: Gnask your city

Annonce