Annonce
Elbobladet

Fra fejloperation til virksomhedsejer: Micki rykkede og sidder nu i spidsen for 14 vogne

Micki Brøndel Povlsen (til højre) overtog for et års tid siden Joma Budservice, der dannede grundlaget for Konge Kurer ApS, der etableredes 1. august i år. Her ses han med sin højre hånd, Flemming Jensen Foto: Peter Friis Autzen
Med pengene fra en patienterstatning overtog Micki B. Povlsen et vogmandsfirma. Siden er det kun gået fremad og fremad.
Annonce

Taulov: 38 år med kone og to børn, eget firma, 14 biler og en arbejdsuge på ikke under 60 timer.

Micki Brøndel Povlsen har nok at se til, efter at han sidste år brugte en del af sin patienterstatning efter en fejloperation på at overtage et vognmandsfirma. Siden er firmaet vokset, og for en måned siden gav han det et nyt navn.

- Vi hedder Konge Kurer ApS, siger han og retter lidt på skjorten, der bærer firmaets navn.

Det kræver hårdt arbejde og vilje at drive vognmand- og kurér-virksomhed. Men Micki er ikke bange for at lægge sig i sikkerhedsselen for at få firmaet fremad. Og det er gået godt, fortæller han.

- Firmaet, jeg overtog for et år siden, havde syv biler. Nu er vi oppe på 14, siger han.

Corona-tiden har måske endda bidraget til succesen, fordi behovet for transport af varer er steget.

En stor del af Mickis arbejde er at indgå kontrakter med virksomheder, der skal have fragtet sager rundt i landet. Enten ved faste ruter eller ved kurér-kørsel, der aftales fra time til time.

- Der er hård konkurrence. Også med billige, udenlandske chauffører. Vi bruger kun danske chauffører, for vi synes at kunde og chauffør skal kunne tale sammen. Så undgår man mange misforståelser og fejl. Men det gør også, at vi ikke altid er billigst - til gengæld er vi bedst, siger Micki.

Annonce

Fejloperation startede det hele

Micki har arbejdet i vognmandsbranchen i mange år. Men hans vej ind til ejerskabet startede på sin vis på operationsbordet.

- Jeg har haft flere diskusprolapser og skulle opereres for den femte. Noget gik galt, siger han og fortæller om blodansamlinger og nerver, der blev klippet over.

Resultatet er en dropfod og et ben uden følelse.


Det går rigtig godt. Vi er vokset til 14 biler nu.


I tiden derefter brugte Micki sine insisterende sælgerevner til at presse på overfor patientskade-systemet, som endte med at bevilge ham en erstatning langt hurtigere end gennemsnittet. De penge gjorde ham i stand til at købe sig ind i vognmandsbranchen og give firmaet en god start.

- Da jeg fik tilbuddet om at overtage det firma, jeg selv arbejdede for den gang, gik jeg hjem til Katja og vendte sagen med hende. Jeg havde brændt fingrene ved en tidligere investering, så vi overvejede sagen grundigt. Men hun troede på mig og min vurdering af mulighederne. Så vi var enige om at slå til, siger Micki, der nu er arbejdsgiver for 14 ansatte.

Annonce

Arbejde igennem

Micki nøjes ikke med at tænke på vognmandskørsel, når han er vågen: Faget og engagementet har så stærkt et tag i ham, at det også sniger sig ind på hovedpuden og helt frem til hans drømme om natten.

- Min telefon kan ringe 24/7, og dét er et vilkår. Men jeg kan også godt koble af og være nærværende sammen med min familie. Det er vigtigt at kunne. Og når jeg holder fri, kan jeg godt finde på at slukke den ene af mobiltelefonerne: Altså privattelefonen, siger han.

Når en lang dag har været hård, overlader Micki gerne styringen til sin højre hånd, Flemming Jensen, i et par timer.

Og så har han en fast plads under Lillebæltsbroen, hvor han nyder roen og udsigten, mens hovedet falder til ro. Eller også tager han med Katja, Mika og Matti til familiens fastliggende campingvogn i Vorbasse. Vognmanden er nemlig også campingvogmand...

Som indehaver og chauffør er Micki Brøndel Povlsen ikke kun skrivebordsrytter. Han er også ude at køre i en af Konge Kurers 14 biler. Foto: Peter Friis Autzen
Micki Brøndel Povlsen (til venstre) og førstemand Flemming Jensen foran Konge Kurer i Taulov.. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Elbobladet

Syng Sammen

Elbobladet

Lokal kunst i lokal bank

Elbobladet

Ny teknologi renser luften

Elbobladet

Treldevejens Genbrug er åbnet

Annonce