Annonce
Elbobladet

Fra næste uge skifter ElboBladet format

ElboBladet skifter i næste uge fra det store broad-format (til venstre) til det mindre tabloid-format (til højre). Men holdet bag avisen er stadig det samme. Her er en del af holdet samlet. Det er (fra venstre): Journalist Peter Friis Autzen, medierådgiver Kristian Bech Sørensen, medierådgiver Ulla Habekost Kjeldsen og medieansvarlig Torben Hjordt Pedersen. Foto: Gitte Høegh Jensen
Ugeavisen ElboBladet vil fremover udkomme i såkaldt tabloid-format.
Annonce

Fredericia: Fra næste år udkommer ElboBladet i et nyt avis-format. Efter i mange år at have holdt fast i det store, såkaldte broad-format, skifter ugeavisen til såkaldt tabloid-format.

Papiravisens 24.000 ugentlige læsere kender allerede tabloid-formatet, som i årevis har været brugt til Magasinet - altså ElboBladets 2. sektion. Formatet kendes fra mange andre aviser, herunder også ElboBladets søsteravis, Fredericia Dagblad.

- Der har været snak om det her skifte i flere år. Nu sker det, siger medieansvarlig Torben Hjordt Pedersen, som glæder sig.


Vi laver ikke om på journalistikken, og kærligheden til Fredericia og omegn ændrer sig heller ikke. Men indpakningen bliver ny.

Torben Hjordt Pedersen, medieansvarlig


- Det har nogle fordele at udkomme i stort format. Men det har også nogle ulemper - blandt andet nogle tekniske udfordringer i trykkeriet. Og vi ved fra både læsere og annoncører, at nogle er til det ene og nogle er til det andet. Jeg kan selv godt lide tabloid-formatet, siger han.

Skiftet har været undervejs i flere måneder, og ElboBladets mange lokale annoncører er taget i ed og forberedt på, at de fremover kan præsentere sig selv og deres varer i et nyt format.

- Det har ikke været svært at præsentere det her for annoncørerne. De ved godt, at læserne følger med også efter efter et format-skifte. Og de ved, at ElboBladet også fremover vil være avisen, man læser for at følge med i byens liv, siger Torben Hjordt Pedersen.

Annonce

Hurtig tilvænning

Gennem årene har ElboBladet modtaget en del opfordringer på at skifte papirformat. Men som en af de sidste aviser har vi holdt fast i det store broad-format, som blandt andet giver mulighed for større fotos og større annoncer. Men som til gengæld kræver bedre plads på spisebordet.

Nogle læsere har valgt i stedet at bladre i e-avisen, der kan hentes på elbobladet.dk, fordi de syntes, at det store papirformat var uhandy.

- Men allerede fra næste uge vil oplevelsen af ElboBladet være ny. Vi laver ikke om på journalistikken, og kærligheden til Fredericia og omegn ændrer sig heller ikke. Men indpakningen bliver ny, siger Torben Hjordt Pedersen.

Ofte, når aviser ændrer layout og udseende, kræver det en tid med tilvænning fra læsernes side.

Hidtil er ElboBladets magasin, til højre, udkommet i tabloid-format, mens første sektion har været broad sheet. Efter nytår vil hele avisen været i tabloid-formatet. Ligesom søsteravisen, Fredericia Dagblad. Foto: Peter Friis Autzen

- Men vi vil gøre, hvad vi kan for, at folk kan genkende deres ugeavis, selvom den får nyt udseende. Og for, at alle kan finde rundt i avisen, selvom det mindre format vil føre til flere sider. Så jeg tror ikke, at tilvænningen kommer til at tage ret lang tid, siger Torben Hjordt Pedersen.

Fra næste uge ændres også ElboBladets distribution, så avisen fremover husstandsomdeles over to dage i stedet for tre. Fremover kommer avisen i postkassen onsdag og torsdag.

- Jeg glæder mig allerede til næste uge, siger Torben Hjordt Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce