Annonce
Elbobladet

Fra Nordjylland til Fredericia: Kim Larsen klar til galleriåbning

Kim Larsen maler altid lærredet i en mørk farve og laver sine grundelementer, før han giver sig i kast med de lysere farver, som bliver lavet i en pointillistisk stil. For at få nok plads i højden til staffeli og lærred har Kim Larsen fået lov til at fjerne lidt af loftet. Foto: Michael Svenningsen
22. maj åbner kunstmaleren Kim Larsen Galleri K Larsen i Danmarksstræde. Efter to årtier i Nordjylland er Kim Larsen, der deler navn med sin landskendte farbror, flyttet til Fredericia.

Fredericia: Arbejdstøjet er godt plettet fra mange timers slid i værkstedet. I den seneste tid har kunstmaleren Kim Larsen indrettet halvdelen af sin kærestes stue til en midlertid arbejdsplads.

22. maj klokken 11 kan han imidlertid slå døren op til Galleri K Larsen i Danmarksstræde 4. Her giver Sylvester, der er fætter til kunstmaleren Kim Larsen og søn af den afdøde musiker med samme navn, to koncerter med sin guitarist klokken 14 og 16 ved parkeringspladsen ved Vendersgården.

Håbet er, at der vil komme mange folk forbi på åbningsdagen i det lille galleri i det lille stræde. Selv ved Kim Larsen dog ikke, hvad han skal forvente af åbningen, som foregår frem til klokken 18.

Annonce

- For jeg er jo lidt et ubeskrevet blad her i byen, mens jeg har masser af kunder i Nordjylland, Odense og Kerteminde. Derfor håber jeg også meget på at møde de lokale, understreger Kim Larsen.


Folk siger, at det er en masse prikker, når de går tæt på mine malerier. Men mine malerier er kun delvist pointillistiske, for jeg har også nogle faste elementer på malerierne.

Kim Larsen, kunstmaler og indehaver af Galleri K Larsen


Han er født og opvokset i Kerteminde og har senest boet 20 år i Lønstrup i Nordjylland, hvor han har haft et galleri. Nu er han og galleriet imidlertid flyttet til fæstningsbyen, hvor kærligheden trak i ham.

Pointillistisk kunststil

Når man ser på malerierne, bliver særligt en ting tydeligt for selv det utrænede kunstøje. Størstedelen af malerierne består af bittesmå pletter - næsten som man kender det med pixels fra et fjernsyn. Stilarten kaldes pointillistisk, og det er delvist den metode, Kim Larsen benytter sig af, når han lader sig inspirere sig af natur og lysindfald på sine gåture.

- Folk siger, at det er en masse prikker, når de går tæt på mine malerier. Men mine malerier er kun delvist pointillistiske, for jeg har også nogle faste elementer på malerierne, siger Kim Larsen og peger på træstammen på et af sine malerier, der er mørk og skiller sig ud.

Natur og lysindfald tiltaler særligt Kim Larsen, som især finder inspiration i malerne Vincent van Gogh og Paul Gauguin. Han lader sig inspirere af egne oplevelser, så når han ser et flot motiv, tager han et foto, som han maler efter. Foto: Michael Svenningsen

Den mørke del er desuden en fast del af malerierne. Konsekvent maler han lærredet mørkt, før han går i gang med sine motiver. På den måde undgår han, at der er områder, som ikke har været i berøring med en pensel.

- Jeg opfatter mig som en gammeldags maler. Jeg er ikke til det abstrakte og moderne, men derimod til det gængse og figurative, oplyser Kim Larsen.

Når Galleri K Larsen åbner i Danmarksstræde bliver det med lidt godt til både smags-, syn- og høresansen. Foto: Michael Svenningsen

Åbningstiderne hos Galleri K Larsen er endnu ikke fastlagt, da Kim Larsen skal mærke byen og dens mønstre. De kommer dog efter alt at dømme til at variere en smule fra uge til uge.

Man kan dog altid ringe og aftale en tid til at besøge galleriet, pointerer kunstmaleren, der glæder sig til hverdag i sit nye galleri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce