Annonce
Elbobladet

Frank bliver stadig genkendt fra sin X Factor-deltagelse: - Programmet har givet mig de fedeste oplevelser

Frank Clifforth. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen
For fem år siden deltog Frank Clifforth i X Factor sammen med Torben Hein. Oplevelsen sætter stadig spor et halvt årti efter, hvor den fredericianske musiker fortsat profiterer af sin deltagelse.
Annonce

Fredericia: Er du trofast seer, når sangprogrammet X Factor kører henover tv-sendefladen i årets første måneder, kan du formentligt også huske duoen Clifforth og Hein.

De to mænd sang sig ind i bevidstheden hos folk, da de for fem år siden deltog i programmet. Når de i dag stadig huskes, skyldes det næppe deres femteplads men derimod fortællingen om de to eksmisbrugere, som var kommet ovenpå.

Fem år efter sin deltagelse oplever den nu 48-årige Frank Clifforth fra Fredericia stadig at blive genkendt på gaden.

- I forhold til mange andre deltagere kom vi især til programmet med en historie. Vi var eks-misbrugere og havde levet et hårdt liv, som vi var kommet videre i. Derfor fik vi også sat et stempel, som mange folk stadig kan huske i dag, forklarer Frank Clifforth.

Annonce

Musikken fylder

Selvom han i dag arbejder på fuld tid som skolepædagog i Børkop, bruger han stadig meget tid på musik. Det er dog ikke længere sammen X Factor-makkeren Torben Hein. De to brød nemlig - i fred og fordragelighed - med hinanden for halvandet år siden.

Torben Hein og Frank Clifforth udgjorde duoen Clifforth og Hein i X Factor, hvor de opnåede en femteplads i 2016. Arkivfoto: André Thorup

I stedet spiller Frank Clifforth nu solo, ligesom han danner duo med kæresten Karina. Ja faktisk fandt de to sammen gennem fællessang, som de optræder med online under corona-nedlukningen.

- Vi har næsten 2000 følgere på Facebook, hvor vi afholder fællessang live klokken 19 om fredagen. Når vi ikke kan komme ud at spille musik i øjeblikket, er det dén måde, vi gør det, siger Frank Clifforth.

Annonce

En kæmpe oplevelse

Selv husker Frank Clifforth tilbage på X Factor-showene med stor glæde.

- Programmet har givet mig nogle kæmpe oplevelser, men det vigtigste for mig har været at holde benene på jorden og være mig selv hele vejen. Godt nok var det et tomrum at komme hjem efter vores deltagelse, for pludselig var der ingen kameraer og journalister. Men jeg fandt rytmen igen, siger han og uddyber:

- Det var en kæmpe boble at være med, hvor man føler, at man står på toppen af den højeste bygning. Når man ryger ud af programmet, sprænges boblen, og man kommer helt ned igen - og hvis ikke, man er en stærk person, kan jeg godt forstå, at det rammer en hårdt. Vi ville rigtig gerne være gået længere, men for mig fortsatte hverdagen med arbejde og min datter, siger Frank Clifforth.

Annonce

Fortsatte på sin bølge

Ligesom X Factor gjorde brug af Clifforth og Heins historie, lige såvel har de to musikere sidenhen gjort brug af programmet, fortæller Frank Clifforth og nævner de mange shows og foredrag rundt i landet, som duoen optrådte med.

Det blev til mange koncerter i fyldte shoppingcentre, men særligt husker Frank Clifforth særligt én oplevelse for fem år tilbage.

- Mens vi deltog i X Factor, gik vi en tur på Strøget. Pludselig var det nærmest, som om folk gik i ring rundt os og snakkede til os, som var vi to megastjerner. Det var vildt at opleve, erindrer Frank Clifforth.

Disse fredericianere har deltaget i X Factor

Foruden Frank Clifforth, som deltog i X Factor i 2016, har Fredericia også været repræsenteret af Camilla Alrøe Okotie, som i 2020 var en del af gruppen Sway, som røg ud i andet liveshow.

Desuden deltog mureren Luli i 2019, hvor han underholdte med Michael Jackson-bevægelser under sin audition.

I år deltager 17-årige Julie Konstantin Berg Nielsen fra Taulov i programmet, hvor hun er kommet videre fra den indledende audition. Senere får X Factor også fredericiansk islæt i form af entertaineren Melvin Kakooza, som skal være vært under liveshows.

Når ikke coronaen umuliggør større forsamlinger, optræder han stadig til store begivenheder i livet såsom bryllupper, begravelser og fødselsdage.

- Jeg håber på, at der bliver travlt, når samfundet bliver åbnet op igen, siger Frank Clifforth, der i foråret optrådte med fællessang ved Randalsparken.

Annonce

Savner folkene bag

Frank Clifforth følger stadig med, når X Factor ruller over skærmen fredage klokken 20 på TV2. Selv savner han særligt én ting ved, at det ikke længere er ham, som optræder på skærmen.

- De professionelle mennesker, som var tilknyttet programmet, var virkelige inkarnerede og brændte utrolig meget for det. Det var lige fra folkene, der producerede og filmede til dem, der spillede i bandet. Det er lige præcis det, de laver, som jeg gerne selv vil leve af, siger Frank Clifforth, som mener, at det er vigtigt selv at gøre en indsats, hvis man vil holde fast i succesen efterfølgende.

Vil du gerne huskes for din tid dengang, eller den musik du laver nu?

- I bund og grund vil jeg mest af alt huskes for den person, jeg er, og som møder folk med respekt i øjenhøjde. Jeg tror også, det var med til, at vi vandt mange menneskers hjerter dengang. Folk kan godt have den opfattelse, at man er på én måde, når man er i fjernsynet, og en anden til dagligt, men det har ikke været tilfældet for os.


I bund og grund vil jeg mest af alt huskes for den person, jeg er, og som møder folk med respekt i øjenhøjde. Jeg tror også, det var med til, at vi vandt mange menneskers hjerter dengang.

Frank Clifforth


Hvad er det bedste råd, du vil give videre til andre, som når til liveshows, ligesom du selv gjorde?

- Jeg vil sige, at man skal hoppe på X Factor-toget. Når man først gør det, går det sindssygt stærkt, og der kommer de fedeste oplevelse. Men nyd det og husk at være dig selv hele vejen igennem – det er så vigtigt, siger Frank Clifforth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Elbobladet

De kridtede sko er klar i startblokken: Sådan forbereder de lokale butikker sig til at genåbne

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Sympatisk Hyundai i20

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Tantes Have afventer spændt genåbning: - Så snart vi ved noget, kan vi sige 'go' til en masse

Annonce