Annonce
Elbobladet

Fredericia-dreng kommer hjem og giver koncert med Fredericia Bigband

Musikken har ført Per Gade rundt i store dele af verden. På mandag 3. juni fører den ham til fødebyen, Fredericia, hvor han spiller med Fredericia Bigband på Tøjhuset. Foto: PR
Per Gade slår sine folder med store musikere i både ind- og udland. Nu kommer han hjem til fæstningsbyen - og han glæder sig.
Annonce

Fredericia: Det bliver med den fredericianske guitarist og komponist Per Gade som gæstestjerne og solist, når Fredericia Bigband mandag 3. juni giver koncert på Tøjhuset.

Per Gade voksede op i Fredericia og begyndte at spille guitar som 11-årig. Han slog sine folder i flere lokale rockorkestre. I dag er han fast mand i DR's Big Band. Han har indspillet og turnéret med utallige danske og udenlandske stjerner. Og han har medvirket på stribevis af pladeindspilninger. Alligevel glæder han sig til at stå på scenen i Fredericia.

- Jeg glæder mig. Det er altid dejligt at komme hjem igen. Det bliver skidesjovt, siger Per Gade til ElboBladet.

Han bor i dag i København.

Det bliver godt at spille i Fredericia igen. Og bandet er rigtig godt.

Per Gade

Annonce

Funky og levende

Bigband-musik er sædvanligvis bygget op på en bund af jazz. Men der kan sagtens proppes elementer af andre stilarter ind i bigband-genren, fortæller Per Gade.

- En del af det musik, vi kommer til at spille på Tøjhuset, er funky og meget levende. Men stadig med bigband-stilen over sig, siger han.

Nogle af numrene på aftenen er skrevet af ham selv og en kollega, som også har arrangeret dem for big band. Andre er fra Fredericia Bigbands eget, store repertoire.

- Nu har vi jo øvet nogle gange, og jeg må sige, at det er meget fint orkester, lyder fra Per Gade, som også nyder at være hjemme i fødebyen.

- I orkestret sidder der gamle venner, som jeg ikke har set i mange år. Måske 30 år! Det er vildt at møde dem og spille sammen.

Annonce

For første gang

Selvom Per Gade i sine unge år spillede i stribevis af forskellige orkestre i Fredericia, har han aldrig før spillet med Fredericia Bigband.

- Nej, det bliver første gang, og jeg glæder mig, siger han.

Koncerten bliver hans første i Fredericia, siden han i december 2015 var med i Julerock på Tøjhuset.

- Det betyder en del for mig at spille i Fredericia. Det er dejligt at komme hjem igen. Min far bor stadig i Fredericia, siger han.

Koncerten starter klokken 19:30. Entréen er på 75 kroner, og billetter kan kun købes i døren.

Per Gade har ikke optrådt i Fredericia, siden han var med på scenen under Julerock i 2015. Foto: Ole Sejrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce