Annonce
Elbobladet

Fredericia får en kæmpe koncertplads

Kasper Findahl og Carsten Bøttern glæder sig over udsigten over - og til - den kommende store event- og koncertplads bag Monjasa Park. Foto: Peter Friis Autzen
Omkring 50.000 kvadratmeter, gode adgangsforhold, nærhed til banegården, indlagt el, vand og kloak. Nu kan de helt store events godt begynde at tage Fredericia med i overvejelserne.

Fredericia: Lige nu ligner det ikke en færdig koncertplads. Og det er det heller ikke. Men det begynder at nærme sig.

Bag Monjasa Park og Fredericia Idrætscenter (FIC) har Madsbyrådet i ro og fred det seneste års tid arbejdet med at forberede en plads, der i fremtiden kan komme til at rumme store og små arrangementer. Også arrangementer, der er så store, at Fredericia hidtil har måttet melde pas. Arrangementer a la Grøn Koncert, eksempelvis.

Madsbyrådet, som blandt andre tæller repræsentanter fra FIC, Hotel Fredericia, foreningerne i området og kommunen, arbejder med at føre udviklingsplaner for det store Madsby-område fremad. Og da corona sidste år satte anlægsloftet ud af kraft, kunne et af de helt store projekter tage fat på første etape.

Annonce


Det her område kommer til at kunne alt. Gode adgangsforhold for biler og busser, tæt ved banegården, god plads, gode faciliteter. Det har et kæmpe potentiale. Både for store events og for små. Og for de lokale foreninger.

Kasper Findahl, direktør hos Fredericia Idrætscenter


Carsten Bøttern blev sat i spidsen for at udvikle det store markområde bag Monjasa Park. Siden er pladsen blevet forsynet med kloakering, el-forsyning og vand. Det har kostet i omegnen af halvanden million kroner.

- Næste etape bliver at etablere de rigtige adgangsveje samt at etablere dræn på pladsen. Når det rigtig regner, står her så meget vand, at det virkelig er et problem. Men det kan løses med dræn, siger Carsten Bøttern, der blandt andet har en fortid med at arrangere motorcykelmesser og også var hovedmand på det internationale Harley Davidson-træf i Fredericia i 2008, Super Rally.

- Når det hele er færdigt, kommer Fredericia til at have en plads, ingen andre kan matche, og som er fri for mange af de problemer, andre pladser døjer med. Det bliver rigtig godt, siger Carsten Bøttern.

Plads til alle - også de små

Lige nu ligger en del af den store plads hen med bar jord. Det stammer fra arbejdet med at anlægge en ny tilskuertribune på Monjasa Park.

Underlaget er langt fra egnet til festival eller events. Det var også derfor, at metal-festivalen Metal Magic i år er henlagt til Eksercerhuset i indre by. Men så snart jorden er planet ud, og græsset er vendt tilbage, begynder det at ligne en festivalplads.

Projektets fremtid og videre udvikling ligger i hænderne på byrådet og budgetforhandlingerne. Den halvanden million, der er brugt, udgør omtrent en tredjedel af de totale omkostninger.

Når pladsen engang står klar, bliver det FIC med direktør Kasper Findahl i spidsen, der skal stå for administration og udlejning.

- Der er et kæmpe potentiale her. Både for koncerter, events og idrætsbegivenheder. Og det uden at ødelægge området for dem, der bruger det i dag. For eksempel bueskytterne, som holder til her. De kan også være her fremover. Det er vigtigt at understrege, at de her planer ikke tager området væk fra nogen. Her bliver plads til både store og små, siger han.

Brøndene her viser, at der er blevet indlagt kloak på pladsen, der fremover kan komme til at rumme kæmpe koncerter, stævner og events - men også mindre arrangementer og helt almindelig dagligdags brug af områdets foreninger og borgere. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Morfin-byen: Fredericia-erfaringer kan føre til stramning af straffeloven

Annonce
Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Dieseldunsten og den hvide chokoladefrø

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Julegavekonvoj sætter kurs mod Rumænien: - Det bedste er at se de store lys i børnenes øjne

Elbobladet

Guldmedaljer til Mai og Freja

Elbobladet

Præstens klumme: Demokrati af Guds nåde?

Elbobladet

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Elbobladet

Godt nyt til skøjteglade fredericianere: Isen indtager igen Gasværksgrunden i december

Elbobladet

Populær genbrugsbutik lukker ned - genbrugsfund samles på én adresse

Elbobladet

Snart er det slut med coronatest i Messe C: Nu jagtes mere centrale lokaler

Elbobladet

Tre hjemmerørte pålægssalater tager kegler på julebordet

Elbobladet

Dødsfald i familien blev startskuddet til ny begyndelse: I dag arbejder Petrit som selvstændig

Elbobladet

Se video og billeder: Julelysene på Rådhuset blev tændt på et hemmeligt tidspunkt

Elbobladet

Sådan kan du gøre julen mere klimavenlig

Elbobladet

Dessertcafé åbnet i stilhed: To dage inden premieren var kælderen oversvømmet

Elbobladet

Erritsø Fællesskole får skolemælkspenge til affaldshåndtering

Elbobladet

Så er Lucullus genåbnet: - Vi glæder os helt vildt til at møde de lokale

Elbobladet

Fernisering af udstilling om Jørgen Røjel

Elbobladet

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Elbobladet

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Elbobladet

Juletræets tænding er hemmelig i år: Corona aflyser bestemt klokkeslæt

Elbobladet

Black Friday nærmer sig: Sådan navigerer du i tilbudsjunglen

Elbobladet

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Elbobladet

Du behøver ikke vente til black friday: Flere butikker tyvstarter tilbudsfredag

Annonce