Annonce
Elbobladet

Fredericia har landets næsthøjeste coronatal: Alligevel lukker testcentret på Prangervej

Sidste testcenter i Fredericia lukker ved udgangen af maj. Derefter skal fredericianerne til Kolding, Vejle eller et andet af regionens syv store testcentre, hvis de skal have en pcr-test. Arkivfoto: Mette Mørk
Indbyggere i Fredericia skal efter 31. maj udenbys for at blive pcr-testet.

Fredericia: Om tre uger er det ikke længere muligt at få en pcr-test i Fredericia.

Det seneste døgn har kun 9545 danskere fået taget en coronatest ifølge Statens Serum Institut.

Behovet for covid-19 test og vaccination er faldet markant i hele landet. Derfor afrundes den nationale vaccinationsindsats 15. maj, og Region Syddanmark nedjusterer testindsatsen.

Annonce

Det betyder, at teststederne i de små byer - heriblandt teststedet på Prangervej 2 i Fredericia - lukkes.

- Behovet for test er faldet yderligere, siden vi nedjusterede testindsatsen i starten af april. Derfor har vi valgt at lukke de mobile testenheder og de små teststeder i Nyborg, Middelfart, Fredericia, Haderslev, Tønder og Grindsted, så vores testtilbud afspejler den dalende efterspørgsel, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen.

De mobile testenheder og de små teststeder vil have sidste åbningsdag 31. maj. Borgere, der har brug for det, kan stadig blive pcr-testet på regionens syv store testcentre, men fra 1. juni reduceres åbningstiderne her, så de passer til efterspørgslen.

Der vil stadig være et mindre mobilt test-setup, kommunerne kan booke til at teste immobile borgere på plejehjem.

Fredericia næsthøjste coronatal

Den seneste uge er 83 fredericianere testet positiv for covid-19. Det giver et såkaldt incidenstal, der fortæller, hvor mange smittede der er per 100.000 indbyggere, på 160,8.

Det viser opgørelsen fra Statens Serum Institut, der følger udviklingen af coronavirus, som er offentliggjort tirsdag eftermiddag. Det gør Fredericia til kommunen med det næsthøjeste incidenstal i landet.

I Fredericia har flere borgere fået første og anden vaccination mod virussen end landsgennemsnittet. I alt har 83,1 procent fået første stik, og 81,8 har fået andet stik.

Derudover har 32.844 fredericianere fået tredje stik.

Borgere, der ønsker en vaccination kan selvfølgelig stadig møde op ved at booke en tid eller til drop-in vaccination på et af regionens vaccinationscentre. Men åbningstiderne til vaccination vil fra 1. juni blive justeret.

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark

Syddanskere, der mangler en tredje vaccination eller skal starte et nyt vaccinationsforløb, kan stadig blive vaccineret på et af regionens vaccinationssteder eller hos de apoteker og praktiserende læger, der tilbyder vaccination, oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Det gælder også de borgere, der er inviteret til et fjerde stik eller bliver oprettet til en fjerde vaccination af deres behandlende læge på sygehuset.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

- Den nationale nedlukning af vaccinationsprogrammet giver god anledning til, at vi samtidig tilpasser regionens vaccinationstilbud. Borgere, der ønsker en vaccination kan selvfølgelig stadig møde op ved at booke en tid eller til drop-in vaccination på et af regionens vaccinationscentre. Men på grund af den nationale afrunding og den faldende efterspørgsel på vaccinationer, vil åbningstiderne til vaccination fra 1. juni blive justeret, så de passer til det nuværende behov.

Annonce

Kun få bør lade sig teste

Sundhedsstyrelsens anbefalinger fra april udpeger kun nogle enkelte grupper, der stadig bør lade sig teste for corona. Selvtest anbefales i stedet for pcr-test anbefales for de fleste.

Sundhedsstyrelsen anbefaler mennesker, der er i risiko for et alvorligt forløb med covid-19, at blive testet. Hvis man er i øget risiko, kan man være i målgruppen for tidlig behandling af covid-19.

Nære og øvrige kontakter anbefales ikke længere at blive testet.

Regionen holder løbende øje med coronasituationen og er klar til opskalering, hvis det bliver nødvendigt. Regionen afventer nationale retningslinjer for test- og vaccination i efteråret og vinteren 2022.

Her kan du få coronatestAnnonce
Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Annonce
Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Annonce
Elbobladet

Pinse for hele familien med hoppeborg og kagemand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Lokal købmand siger farvel til en dagligvarebutik og goddag til en anden

Elbobladet

Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Elbobladet

6. Juli-Dagene er tilbage for fuld udblæsning

Elbobladet

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Elbobladet

Ukrainsk florist kommer til 6. Juli Cup

Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Elbobladet

Vær med til at sikre en god folkeafstemning: Bliv valgtilforordnet

Annonce