Annonce
Læserbrev

Fredericia Kommune i millionhandel: Køber rød bygning ved volden

Fredericia Kommune overtager bygningerne fra Region Syddanmark, som drev institutionen Flydedokken på Vester Voldgade. Det er endnu uvist, hvad bygningen skal bruges til.
Annonce

Fredericia: En rød murstensbygning ved volden bliver nu overtaget af Fredericia Kommune.

Salgsprisen for den 266 kvadratmeter store bygning er 3,7 millioner kroner. Fredericia Kommune overtager den fra Region Syddanmark, som tidligere drev Flydedokken på Vester Voldgade 19. Det var tidligere et bosted for misbrugere med en invaliderende psykisk lidelse.

- Det er nogle store, fine lokaler. Vi kommer til at lægge en plan for, hvad vi skal bruge bygningen til, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

I første omgang var det meningen, at kommunen skulle overtage bygningen i 2020. Men kommunen har fået mulighed for at købe bygningen allerede i 2019 og samtidig holde sig inden for anlægsloftet. Derfor sker handlen allerede nu.

- Det har tidligere været planen at sælge kommunale bygninger. Hvordan passer det så ind at købe her?

- Strategisk vigtige ejendomme skal vi eje. Det kan være, vi sælger bygningen videre eller gør noget andet. Det var ikke hensigtsmæssigt med den funktion, der var i bygningen før. Så det var det eneste rigtige, siger Jacob Bjerregaard.

Byrådet besluttede i forbindelse med budgetforliget, at samtlige af kommunens ejendomme skal gennemgås og registreres. Borgmesteren oplyser, at Flydedokken kommer med i det samlede overblik. Samlet er det stadig målet at få færre kommunale kvadratmeter.

- Man kunne sagtens forestille sig at komme ud af nogle lejemål og flytte funktioner ind på den gamle Flydedok. Det kunne sagtens være en mulighed. Det ligger rigtigt fint og bynært, og det er nogle fine lokaler, siger Jacob Bjerregaard.

Flydedokken var tidligere et regionalt bosted. Nu overtages bygningen af Fredericia Kommune. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Syng Sammen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Treldevejens Genbrug er åbnet

Elbobladet

Du store kineser

Elbobladet

Der blev sat priser ved Røde Kors

Annonce