Annonce
Elbobladet

Fredericia Kunstforening fejrer 65 års fødselsdag

Den 6 marts 1944 blev Fredericia Kunst- og litteraturforening stiftet i Hotel Victorias lokaler i Vendersgade. Tilstede ved åbningen var øjenlæge og maler Henry Fabricius Jensen (1896-1984), som på daværende tidspunkt var formand for Vejle Kunstforening. Fabricius Jensen gav her nogle praktiske råd med hensyn til starten af en kunstforening. 65 år er nu gået og det fejrer Fredericia Kunstforening med en udstilling af Fabricius Jensens værker i Kongensgade 111. For en vis tilknytning til Fredericia, må man sige, at Fabricius Jensen havde, kendt som Fynboen fra Snoghøj efter titlen på Frede H. Bigums film om ham fra 1982.
Annonce

Hvem var Henry Fabricius Jensen

Henry Fabricius Jensen blev født i Svendborg, men voksede op i Fåborg på et tidspunkt, hvor byen var centrum for kunstnerfællesskabet mellem bl.a. malerne Jens Birkholm, Peter Hansen, Fritz Syberg, Johannes Larsen og billedhuggeren Kai Nielsen. Især Jens Birkholms person og billeder gjorde et stort indtryk på drengen. Selvom barndomshjemmet langt fra var et kunstnerhjem, faderen var støbemester og moderen datter af en sømand fra Strynø, så støttede forældrene drengens kunstneriske evner og lyst til at sprænge de traditionelle bånd med violinundervisning, tegning og maling af akvareller.
Annonce

Udstillingen i Kongensgade 111

I Fredericia kunne man se hans værker i 1967 samt ved en mindeudstilling i 1985. Her godt 25 år efter kan man gense mange af Henry Fabricius Jensens værker fra hele hans kunstneriske liv. Der udstilles skitsetegninger fra Kina og Grønland, oliemalerier og akvareller bl.a. udlånt af kunst- og antikhandler Bjørn Wandall, som personligt kendte Fabricius Jensen. Suppleret med værker af flere private samlere og Fredericia Kommune. Udstillingen har åben til og med søndag den 15. marts.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Bilsalg falder med 40 procent

Elbobladet

Løbesko og nålestriber

Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Annonce