Annonce
Elbobladet

Fredericia ligger under landsgennemsnittet for hjemløse

Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce

Fredericia: Formanden for det lokale Udsatteråd i Fredericia Kommune, Bjarne Dahlmann tillægger det ikke mindst kommunens nye Strategi for Udsathed, at man dels har oplevet et fald på 28 procent i antallet af hjemløse siden 2017 og dels ligger klart under landsgennemsnittet, når det gælder hjemløse.

- Det, der er afgørende er, at Kommunen og civilsamfundet er rykket tættere sammen og har fået en fælles forståelse og, at problemet med hjemløshed er blevet anerkendt. Det handler ikke bare om én løsning, men om mange aktører, der skal arbejde sammen, siger Bjarne Dahlmann, i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer som reaktion på en statistik fra Det nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd – VIVE i hvis netop udgivet rapporten "Hjemløshed i Danmark 2019" - en national kortlægning konstaterer, at antallet af hjemløse i Fredericia er faldet fra 57 hjemløse i 2017 til 41 hjemløse i 2019 svarende til et fald på 28,07 procent.

Annonce

Forebyggende tiltag

Formanden for Social og Beskæftigelsesudvalget Peder Wittendorff Tind mener også, at den aktive indsats på tværs af kommune og civilsamfund er med til at nedbringe antallet af hjemløse og forebygge hjemløshed.

- Når antallet af hjemløse er faldet, handler det om, at vi generelt har fået skabt flere håndtag som kommunens medarbejdere kan gøre brug af end tidligere. Vi har en række forebyggende tiltag, og så er der tæt opfølgning på borgere, der kommer på Forsorgshjem eller Krisecenter, ligesom vi har fokus på en håndholdt sagsbehandling, siger, siger Peder Tind formand for social- og beskæftigelsesudvalget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Elbobladet

Lav hyldesaft uden risiko for sygdom

Elbobladet

Ny genbrugsbutik på vej i Fredericia

Annonce