Annonce
Elbobladet

Fredericia på landkortet: DR Drama kommer gerne til Fredericia

Dramachef Christian Rank kan godt se, at DR snart bør til Fredericia igen. Foto: Michael Langhoff
Det er 19 år siden, at DR Drama sidst var i Fredericia. Så måske er det ved at være på tide at vende tilbage, erkender dramachef.

Fredericia: - Det må være på tide at vende tilbage til Fredericia. Det kan jeg godt se.

DR's dramachef Christian Rank søger i sin hukommelse og finder med google-hjælp frem til, at DR Drama sidst var i Fredericia, da afsnit 24 i "Rejseholdet" blev sendt i 2002.

DR har et princip om at komme ude i hele landet og også vise historier fra hele landet. Men flere faktorer gør, at byer som Aarhus og København let kommer til at fylde mere i tv-serier og lignende. Blandt andet økonomien.

Annonce


Det er længe siden. Det kan jeg godt se.

Christian Rank, DR's dramachef


- Det er vigtigt for os at komme rundt i landet. Men vi har vores produktions-apparater i København og Aarhus. Og det er dyrt at rykke ud andre steder, siger Christian Rank.

En by kan med andre ord lokke ved at hjælpe til med at holde produktionsomkostningerne nede.

Den mest afgørende faktor er dog historien.

- Det handler altid om den gode historie. Så hvis vi får en historie fra Fredericia, kommer vi til Fredericia for at lave den, siger han.

Hvad er historien?

Aktuelt er DR i gang med at producere en serie om erhvervs-eventyret og familien bag Carmen Curlers. Den historie fører helt naturligt DR til Kalundborg på nordvestsjælland. Og en anden serie om Leonora Christina Ulfeldt, der var grevinde i 1600-tallet, sender produktionen rundt i landet til slotte og herregårde, der kan fungere som baggrund for hendes historie.

- Hvis Fredericia eksempelvis rummer et godt erhvervseventyr eller lignende, kan det måske bruges, siger Christian Rank.

Men i princippet kunne enhver historie om mennesker vel foregå i Fredericia?

- Ja, det er rigtigt nok. Og det er da også længe siden sidst, siger Christian Rank.

Fredericia på landkortet

ElboBladet har i den seneste tid bragt flere artikler under temaet "Fredericia på landkortet".

Serien rådyrker den lokalpatriotisme, mange føler for deres hjem- og fødeegn. Lokalpatriotisme er godt til at skabe og styrke sammenhold og fællesskab, men den skal helst følges med lidt humor for ikke at blive uklædelig.

Indtil videre har serien omtalt tv-vejkort, hvor Fredericia ikke er markeret. Og Carlsberg, der brygger alle sine pilsnere i Fredericia, men alligevel skriver "København" på dem. Muligheden for at få Landsoldaten eller Volden på mønt, har også været beskrevet. Og muligheden for at få Fredericia omtalt i pop- og rocksange. Seriens tidligere artikler kan genfindes på ElboBladet.dk.

Serien fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce