Annonce
Elbobladet

Fredericia på landkortet: Så godt er det at lave tv-serie i Fredericia

Fjerde sæson af "Sunday" er indspillet og er aktuelt ved at blive klippet og gjort klar til at udsendelse sidst på året. Det er ikke besluttet endnu, om der skal laves flere sæsoner, fortæller instruktør Jesper Rofelt, der her ses i sving ved Monjasa Park. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Den erfarne instruktør og producer bag "Sunday" er blevet begejstret for Jyllands hovedstad.

Fredericia: - Jeg tror faktisk aldrig, at vi har fået et nej i Fredericia. Alt kan lade sig gøre, siger Jesper Rofelt med et smil.

Han er manden i instruktørstolen, når tv-succesen "Sunday" indspilles i Fredericia. Eller rettere: Han sidder sjældent i en stol. I stedet løber han rundt og giver skuespillere og teknikere input til, hvordan de skal optræde under næste optagelse.

Han er meget begejstret over mødet med Fredericia, som han har lært at kende gennem arbejdet med "Sunday".

Annonce

- Fredericia og fredericianerne er gode værter. Det er for eksempel lettere at få statister i Fredericia - og de statister, der har tilmeldt sig, dukker rent faktisk op, siger Jesper Rofelt.


Alt kan lade sig gøre i Fredericia.

Jesper Rofelt, instruktør


Helt generelt indspilles der flere film og tv-serier i Københavns-området.

- For københavnere er filmindspilninger mere hverdag, end det er i Fredericia. Derfor skal vi ofte forhandle længere for at få lov til at filme. Eksempelvis i en sportsbutik til "Sunday". Den slags går meget lettere i Fredericia, siger Jesper Rofelt, der har sit eget produktionsselskab, Made In Valby.

Spænder ben for meget

Jesper Rofelt forstår godt, at et filmhold og optagelser ikke ligefrem er en diskret gæst at få på besøg.

- Når vi er i Fredericia, spærrer vi jo for en stor del af det daglige arbejde hos FC Fredericia og på stadion. Men alligevel er alle med til at hjælpe til. Folk i Fredericia har været enormt gode at arbejde sammen med. Jeg havde ikke i forvejen noget forhold til Fredericia. Men det har jeg fået nu - og det skyldes jo Melvins beslutning om, at serien skal foregå i hans hjemby Fredericia.

Hvad kan vi i Fredericia gøre, hvis vi gerne vil have flere film og tv-serier indspillet her?

- Økonomi er meget vigtig del af en produktion. Så puljer og eventuel støtte fra kommunen kan gøre en forskel. Men også sponsorater eller gratis hotelværelser til holdet kan gøre en forskel, siger Jesper Rofelt.

Ofte forpligter produktionsselskaber sig til at bruge pengene lokalt, hvis de får hjælp fra lokale sponsorer eller fonde. Det betyder, at pengene bliver i området.

Jesper Rofelt i aktion med at instruere et afsnit af "Sunday". Arkivfoto: Martin Dam Kristensen
Melvin Kakooza er vokset op i Fredericia. Så da han fandt på tv-serien om Sunday, skulle den selvfølgelig foregå i fæstningsbyen og dens klub, FC Fredericia. PR-foto: Carsten Andersen

Fredericia på landkortet

ElboBladet har i den seneste tid bragt flere artikler under temaet "Fredericia på landkortet".

Serien rådyrker den lokalpatriotisme, mange føler for deres hjem- og fødeegn. Lokalpatriotisme er godt til at skabe og styrke sammenhold og fællesskab, men den skal helst følges med lidt humor for ikke at blive uklædelig.

Indtil videre har serien omtalt tv-vejkort, hvor Fredericia ikke er markeret. Og Carlsberg, der brygger alle sine pilsnere i Fredericia, men alligevel skriver "København" på dem. Muligheden for at få Landsoldaten eller Volden på mønt, har også været beskrevet. Og muligheden for at få Fredericia omtalt i pop- og rocksange. Seriens tidligere artikler kan genfindes på ElboBladet.dk.

Serien fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce