Annonce
Elbobladet

Fredericia sætter fokus på udsathed

I uge 47 sættes der fokus på udsathed i Fredericia. Genrefoto: Kim Haugaard
I uge 47 sættes der rundt om i Fredericia fokus på livet som udsat. Det sker med flere arrangementer.

Fredericia: Narkosmugling, mord, alkohol og et liv i hundene bliver en del af fortællingerne i uge 47 i Fredericia. Her vil flere af byens sogne nemlig sætte fokus på udsathed sammen med Kirkens Korshærs varmestue i Danmarksgade, oplyses det i en pressemeddelelse.

- Livet kan være helt vildt uretfærdigt og smertefuldt. Nogle mennesker rammes så meget, at de lever på kanten af samfundet. 4 procent af danskerne betegnes som ”socialt udsatte”, og cirka 6500 mennesker er sat så meget ud af spillet, at de end ikke har et hjem, siger korshærspræst Merete Ørskov i pressemeddelelsen.

Hun oplyser, at der i Fredericia Kommune er tale om cirka 40 borgere. Mandag 16. november klokken 16-17 kan man tænde et lys for dem foran rådhuset.

Programmet i forbindelse med udsatte-ugen byder blandt andet på filmen ”Bænken”, der vises i Panorama tirsdag 17. november klokken 17. Her deltager også filmanmelder Jes Nysten, som vil fortælle om filmen en halv time inden begyndelsen. Der er entre til arrangementet.

Torsdag 19. november fortæller Thomas Bjerg Mikkelsen om sin bog ”Alle vil jo bare elskes”. Den omhandler forfatterens atypiske venskab med en livstidsfange, der er dømt for mord og narkosmugling. Arrangementet foregår i Trinitatis Kirkerum klokken 19-21 og er  gratis. Der er plads til 200.

Søndag 22. november klokken 16 er der desuden korshærsgudstjeneste med efterfølgende varm mad i varmestuen. Det foregår i Trinitatis Kirke.

I forbindelse med udsatteugen foregår der desuden en digital landsindsamling under overskriften ”Hjem for hjemløse?” til fordel for Kirkens Korshærs arbejde for udsatte mennesker i Danmark.

/gurpe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Annonce