Annonce
Elbobladet

Fredericianer ser tilbage på lærerlivet med ny bog

Hans Erik Hansen startede sit lærerliv i fødebyens Fredericia. Nu har han udgivet en bog med blogs om livet ved katederet. Privatfoto
Hans Erik Hansen trådte sine ungdomssko som lærervikar i fødebyens Fredericia. Siden blev han rigtig lærer, pensioneret og forfatter.
Annonce

Fredericia: Hans Erik Hansen voksede op i Fredericia. Hans mor var lærer, og det blev han også selv.

Først skulle han dog lige igennem nogle udfordrende tider som cykelvikar og meget ung voksen-substitut på blandt andet Skansevejens Skole (som i dag hedder Kirstinebjergskolen Afdeling Indre Ringvej).

Hans Erik Hansen har udgivet flere bøger med nissehistorier og tegninger af Julius, som også er avistegner i blandt andet Fredericia Dagblad. Men nu kommer han med sin første bog, der er rettet mod det voksne publikum.


Lærerlivet byder på meget forskelligt. Meget af det er med i bogen.

Hans Henrik Hansen


Den hedder "De Hellige Haller" og er en samling blogs fra Folkeskolen.dk med tilhørende kommentarer. Og tegninger af Julius, som Hans Erik Hansen en overgang var kollega og delte lærerværelse med.

- I ti år skrev jeg blogs på Folkeskolen.dk. Og da jeg så tilbage på dem, kunne jeg se, at de samlet fortalte en historie om folkeskolens udvikling i de år med mange omvæltninger. Så nu har jeg samlet dem, så læserne får et andet indblik i skolens hverdag. Med lærernes synsvinkel - det har man ikke set ret meget af. Og så med humor, selvfølgelig, siger Hans Erik Hansen.

Annonce

Meget, meget ung vikar

Hans Erik Hansens egen lærertilværelse begyndte umiddelbart efter gymnasiet, hvor han blev såkaldt cykelvikar - altså en vikar, skolerne kunne ringe efter med kort varsel.

- Siden blev jeg mere fast vikar på Skansevejens Skole. Som så ung var det svært at blive accepteret som voksen. Især af de ældste elever. Nogle ad drengene syntes jeg var en idiot. Især hvis pigerne syntes, at jeg var sød. Det var både sjovt og hårdt, siger han.

Meget unge vikarers udfordringer er berørt i bogen. Både i tekst og tegning.

Bogen er blevet anmeldt af Folkeskolen.dk, hvor anmelder Jens Raahauge blandt andet skriver "Som bilisten får hjælp af reflekserne på de hvide kantpæle langs vejene, kan læseren få hjælp til at finde kursen i skolens liv i denne bogs refleksioner".

Bogen koster 150 kroner og kan købes i boghandlen og på nettet.

Bogens forside er prydet af en af Julius' tegninger af to lærere, der ikke helt har forstået den fredelige situation i en sneklædt skolegård. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ivan og den etbenede hane

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Hundeposer holder Bambi væk

Elbobladet

Fællessang med afstand

Elbobladet

Tur til Jelling og Albert i Vejle

Elbobladet

Jung kommer til byen

Elbobladet

Bysbarn viser fotokunst i Trinitatis

Elbobladet

Et liv i broget sammenhæng

Annonce