Annonce
Elbobladet

Fredericianer skaber ny revy: Grin og musik i skøn forening

Teit Samsø har flere store forestillinger bag sig på blandt andet Fredericia Teater. Nu springer han ud som revy-bagmand, når han og kollegerne om få uger præsenterer "Mens vi venter på vaccinen". Foto: Peter Friis Autzen
Revyen "Mens vi venter på vaccinen" er et nyt kulturtiltag fra blandt andre den fredericianske skuespiller Teit Samsø.
Annonce

Vejle: Lidt god musik gør alle mennesker glade. Og tilsætter man en god sketch, er det opskriften på en god aften.

"Mens vi venter på vaccinen" er overskiften på et musikalsk revy-show, som kan opleves 16. og 17. december i Spinderihallerne i Vejle.

Det er professionelle, erfarne kræfter, der står bag. Blandt andre Trine Gadeberg. På scenen stråler også Rasmus Krogsgaard, Jan svarrer, Peter Bom på flygel - og Teit Samsø.

Sidstnævnte, der er debutant i revysammenhæng, er uddannet på Det Danske Musicalakademi i Fredericia, hvor han også bor. Og han har blandt andet medvirket i Aladdin og Tarzan. Han spillede også hovedrollerne som Rasmus og Tommy Seebach i musicalen Seebach.

Annonce

Opstået som et indskud

- Den musikalske revy "Mens vi venter på vaccinen" opstod, da jeg tidligere på året skulle medvirke i Esbjerg Revyen. Men så kom coronaen for fulde gardiner, alt blev lagt ned - også Esbjerg Revyen. Trine Gadeberg foreslog så, at vi skulle lave et par alternative shows, som en slags støtte til revyen, fortæller Teit Samsø.


I nogle af vores sketches har jeg simpelthen ikke kunne holde masken. Det troede jeg altså godt, jeg kunne. Men de kilder mig de rigtige steder

Teit Samsø


Få dage før den oprindelige premieredato mødtes ovenstående hold for at sætte et musikalsk revy-show sammen.

- Trine Gadeberg tog det bedste fra sit bagkatalog med, Rasmus Krogsgaard tog sit aller sjoveste revymateriale med, det samme gjorde Jan Svarrer - og jeg kom fra Tarzan-musicalen, så jeg kunne spille gorilla... Det kunne jeg ikke bruge til så meget, ikke en skid, griner Teit Samsø.


Jeg troede, at jeg kunne holde masken. Men de andre kilder mig de helt rigtige steder...

Teit Samsø


Men der blev sørget godt for debutanten. Kollegaerne bød ind med materiale, og Teit Samsø foreslog blandt andet en hyldest til Bent Fabricius-Bjerre.

- En brainstorm førte også til, at jeg skulle hylde Tom Jones, der netop er fyldt 80 år, fortæller musicalstjernen.

Annonce

Udsolgte huse

"Mens vi venter på vaccinen" tog kegler i Esbjerg Musikhus med fire udsolgte forestillinger. Så der venter vejlenserne satire og musik i skøn forening, lover revyholdet.

- Et musikalsk revy-show. Det er revy, men der er også en forestilling, der indeholder musik, uden at vi lefler for et grin, fastslår Teit Samsø.

Et grin kan dog være svært at undgå, også for Teit Samsø.

Teit Samsø (til højre) er med på holdet og på scenen, når han og André Nørregaard fra virksomheden Fango byder på musikalsk revy-show i Spinderihallerne i Vejle 16. og 17. december. Foto: Lars Saugbjerg

- Det har været lidt en udfordring. Jeg ved ikke om de andre erfarne på holdet gør det med vilje, men i nogle af vores sketches, har jeg simpelthen ikke kunnet holde masken. Det troede jeg altså godt, jeg kunne. Men de kilder mig de rigtige steder...

Annonce

Hårdt ramt

Titlen "Mens vi venter på vaccinen" lå lige til højrebenet, for folk i underholdningsbranchen er hårdt ramt.

- Mens vi venter på vaccinen, sker der jo ikke noget. Det hele går i nul. Kunstnerne tænker kreativt, og det gør jeg også selv. Ret hurtigt ringede jeg til André Nørregaard fra virksomheden Fango i Vejle, der blandt andet lever af at skabe forskellige kreative events rundt om i landet. Jeg drømmer om at være med i hele maskineriet og ikke "kun" stå på scenen, lyder det fra Teit Samsø.

Annonce

Op med kortet

Revyscenen bliver opstillet i Spinderihallernes store passage, og der bliver plads til 450 mennesker pr. forestilling. Alle retningslinjer i forhold til covid-19 er overholdt.

- Der vil være betjening, så man kan få lidt at drikke. Man rækker blot sit bar-kort i vejret, hvorefter man bliver betjent af bar-personalet, siger André Nørgaard.

Det musikalske revy show

  • Opføres 16. og 17. december i Spinderihallerne. Forestillingen varer omkring to timer inkl. pause.
  • Billetter kan købes via ticketmaster.dk
  • Det er muligt at tilkøbe en revy-menu, der serveres i tilstødende lokaler i samarbejde med caféen i Spinderihallerne.
  • Virksomheden Fango, et kreativt bureau, der skaber oplevelser for mennesker over hele landet, er arrangør.
  • Medvirkende: Trine Gadeberg, Rasmus Krogsgaard, Jan Svarrer, Teit Samsø og Peter Bom.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce