Annonce
Elbobladet

Fredericianerne tager skraldet – alle kan være med

Søndag skal vi gøre rent i naturen. Sidste år deltog 600 fredericianere i den årlige forårsrengøring. Arkivfoto
Søndag 31. marts skal naturen have den helt store tur ved den årlige affaldsindsamling – selv en lille indsats gør en stor forskel.

Fredericia: Sidste år blev Fredericia flere tusinde kilo affald lettere, da omkring 600 mennesker var med til den årlige affaldsindsamling i byen. I år er det søndag 31. marts, at hele byen mødes et par timer for at gøre Fredericia klar til foråret.

- Affaldsindsamlingen plejer at være en hyggelig og rar dag, hvor man som deltager føler, at man har gjort en indsats. Hvert år hører vi, at det er uforståeligt store mængder af plastik, papir, dåser, flasker og pap, som bliver efterladt rundt om på gader, veje og ikke mindst i vores fælles natur. Der er kun os selv til at samle det op, så vi har brug for rigtig mange hænder til at hjælpe. Og vi er glade for hver eneste indsamler, der melder sig, siger Karsten Enggaard, som er formand for Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Fredericia.

I uge 13 gør børnehaver og skoler en stor indsats for at samle skrald i deres nærmiljø. Den årlige affaldsindsamling er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Fredericia Kommune.

- Vi vil alle sammen gerne have en ren by, men det kræver, at vi er fælles om at passe på den. Derfor er målet også, at vi får skabt en bevidsthed hos både børn og voksne om, at affald hører til i skraldespanden – ikke i naturen. Jeg håber, at der er mange, som har tid til at give et nap med den 31. marts. Selv en lille indsats gør en stor forskel, når vi er mange om det, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Christian Bro.

Man kan melde sig som indsamler hos lizzie.Jessen@fredericia.dk eller tlf. 72 10 63 67. Her får man så oplyst en rute og et mødested, hvor man kan hente poser mellem kl. 10-11.

Der er mødesteder i hele kommunen. De fyldte poser stilles efterfølgende langs bestemte veje, hvor kommunen samler dem ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce