Annonce
Elbobladet

Fredericianske Heerup-fans glæder sig over udstilling

Ove Sørensen fra Fredericia er kasserer i Kunstforeningen og stor Heerup-fan. Her ses han med et litografi, der bringer ham tilbage til skønne minder. Foto: Peter Friis Autzen

Henry Heerup er en af de mest udbredte, danske kunstmalere. Flere originale værker hænger i danske hjem. Blandt andet i Skærbæk og Fredericia.

Fredericia: - Vores malerier er ikke gode nok til at komme med på udstillingen. Men de er interessante og helt fra starten af Henry Heerups karriere, siger Inge Sørensen fra Skærbæk ved Fredericia.

Hun og hendes mand, Jakob, er meget begejstrede for kunstmaleren Henry Heerup, som Fredericia Kunstforening i disse dage præsenterer en stor udstilling med på Kulturcenter Kongensgade 111.

- Min mors søster var Henry Heerups første kone. Så vi havde nogle af hans værker hængende på min fødegård på Bornholm. Dem har vi to nu arvet, siger Jakob, mens parret lægger deres to malerier på bordet.

Det ene bærer præg af næsten af være en skitse, mens det andet ser mere færdigt ud, men kunne være et stilstudie.

- Når Henry var på besøg, lavede han altid et maleri som tak for husly, siger Jakob.

Begge parrets Heerup-værker er nu blevet registreret af Heerup Museum i Rødovre.

Museumsleder Anni Lave Nielsen og foreningsformand Poul Jakobsen glæder sig over udstillingen og det enestående samarbejde, som især foreningens tovholder, Vagn Sørensen, skal have æren for. Foto: Peter Friis Autzen

Svanen fra fødegangen

En anden fredericiansk Heerup-fan er Ove Sørensen.

- Da mine første to børn blev født, lå min kone på barselsgangen på Fredericia Sygehus. Der hang på væggen et litografi af Heerups svane. Det var denne her, siger han.

Da Ove senere så et eksemplar til salg, sendte minderne ham straks tilbage til tiden med nyfødte børn. Og så måtte han eje det.

- I dag har vi 11 Heerup-værker derhjemme, siger han med et bredt smil.

Ove har fulgt Henry Heerup næsten hele sit liv.

- I HF skrev jeg en opgave om Heerup. Det må have været i begyndelsen af 70'erne, siger han.

Både Ove Sørensen og ægteparret Sørensen fra Skærbæk forventer at skulle opleve Fredericia Kunstforenings store udstilling mere end én gang, inden den slutter 24. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Nyansættelse hos frisør

Annonce