Annonce
Elbobladet

Fredericianske metalveteraner skal spille på Copenhell

Denial Of God øver på Ungdommens Hus i Fredericia. Til sommer fører deres europaturné dem blandt andet til den store københavnske metalfestival, Copenhell. PR-foto: PhilipBH.com
De har spillet i fjerne verdensdele og opnået stor anerkendelse i udlandet. Nu sætter også Danmarks største metalfestival fokus på bandet, der spiller black horror metal.
Annonce

Fredericia: For første gang i karrieren skal det fredericianske metalband Denial Of God spille på den store københavnske metalfestival, Copenhell.

Denial Of God har knap 30 år på bagen og har undervejs spillet i flere verdensdele og på adskillige festivaler og spillesteder. Ikke mindst i udlandet, hvor efterspørgslen har været større end herhjemme.

- Det er lidt underligt, at udlandet ringer til os hele tiden, mens de danske festivaler og spillesteder ikke har været så interesserede, siger forsanger Ustumallagam.

Så meget desto herligere var det for bandet at åbne en mail fra Copenhell, der spurgte, om de ville komme til den store festival på Refshaleøen til juni.

- Det er dejligt med den anerkendelse. Det bliver spændende, siger Ustumallagam.

Flere fredericia-musikere til Copenhell

Årets program på den store københavnske metalfestival Copenhell byder på flere musikere fra Fredericia.

Ud over Denial Of God skal også bandet Lifesick spille på festivalen. De to bands deler øvelokale på Ungdommens Hus.

Eksil-fredericianeren Søren "Søgge" Andersen skal optræde med sit solomateriale fra instrumentalpladen "Guilty Pleasures", der udkom sidste år.

Også fredericianske Jesper Valencia Gonzales er på festivalprogrammet med bandet Ghost Iris.

Annonce

Europa venter

Mange andre ville nok beskrive Denial Of God som en blackmetal-band.

- Men vi har nogle gys og gru-tematikker i vores musik. Så vi kalder det black horror metal, siger Ustumallagam.

Bandet optræder med kranier, gravsten, flammer og andre effekter på scenen. De er malet i ansigterne og optræder også under kunstnernavne - både på scenen og i pressen.

Hver anden weekend mødes bandet til øveaften på Ungdommens Hus i Fredericia. Her deler de øvelokale med bandet Lifesick, der også i år får debut på Copenhell.

Denial Of God udsendte i oktober deres tredje fuldlængde-album, "The hallow mass". Siden dannelsen i 1991 har de også udsendt adskillige minialbums og singler.

Sommerens tour-kalender byder foreløbig på 15 koncerter i Polen, Tjekkiet, Tyskland, Belgien, Østrig, Holland og Danmark - herunder også den fredericianske metalfestival Metal Magic.

- Copenhell bliver det største - efterfulgt af en festival i Tjekkiet med 18.000 mennesker. Copenhell er måske lidt mere hr og fru Danmark end mange af de andre metalfestivaler. Så det bliver spændende, hvad de synes om os, siger Ustumallagam.

Forsangeren i Denial Of God kalder sig Ustumallagam. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Frokostjazz i Tøjhuset

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Suzuki hælder mere udstyr i Swift

Elbobladet

i30 til under 200.000 kroner

Elbobladet

Ivan og den etbenede hane

Elbobladet

Hundeposer holder Bambi væk

Annonce