Annonce
Elbobladet

Fredericias midtby bliver helt elektrisk med biler

Christian Jungmark er afdelingsdirektør hos Jutlander Bank i Danmarksgade. Han er glad for biler og har arrangeret en lørdag med mindst 31 udstillede el- og hybridbiler i Danmarksgade og Vendersgade. Foto: Peter Friis Autzen
Biler, banklån, hygge og forhåbentlig solskin. Det kan du opleve i Fredericias midtby lørdag 17. april.

Fredericia: - Over 30 biler. Jeg glæder mig meget. Det bliver bare alle tiders, siger Christian Jungmark og læner sig smilende tilbage i sin stol hos Jutlander Bank i Danmarksgade.

Afdelingsdirektøren har stablet et arrangement på benene, hvor fredericianerne - og alle andre - lørdag 17. april fra klokken 10-14 kan få sig en hyggelig dag med masser af miljøvenlig bil-inspiration i Fredericias midtby.

- Alle byens bilforhandlere, på nær brugtvognsforhandlerne, kommer og udstiller el- eller hybridbiler. Vi tager opstilling hen ad Danmarksgade og ned ad Vendersgade. Med håndsprit og god afstand mellem bilerne, så alle corona-restriktioner kan overholdes. Og der er personale ved hver enkelt bil, så alle spørgsmål kan blive besvaret, siger Christian Jungmark.

Annonce


Nye, spændende, miljørigtige biler, gode priser og billig finansiering. Det bliver en god dag.

Christian Jungmark, arrangør


En enkelt ikke-lokal forhandler har også sneget sig ind, nemlig Porsche Center Aarhus, der kommer med to biler.

Christian Jungmark er selv meget glad for biler. Og han interesserer sig for de miljøvenlige alternativer til benzin og diesel. Endnu har han dog selv en benziner stående i garagen.

Porsches 4E-Hybrid er bildagens dyreste model. Foto: PR

- Jeg er glad for min Alfa. Men jeg overvejer helt klart en elbil næste gang. Jeg har en idé om, at jeg vil kunne besøge familien i København og køre både frem og tilbage på én opladning. Det er mange kilometer, men efterhånden begynder bilernes rækkevidde at nærme sig. Så måske skifter jeg til el, næste gang bilen skiftes ud. For os, der går med den slags overvejelser, vil dagen her være super, siger han.

Til at finansiere

Mens bilhandlerne præsenterer deres biler, præsenterer Jutlander Bank sine finansieringsmuligheder, der blandt andet tæller en lavere rente, når der skal lånes til el- og hybridbiler.

- Vi vil jo alle sammen det bedste for miljøet. Og det lægger vi os i selen for. Også på forsikringssiden er der fordele ved at køre miljøvenligt, siger bankmanden, som glæder sig over, at afgifterne på elbiler for nylig blev sænket.

- Nu kan alle faktisk være med. Og udbuddet er stort. Der er både fornuftsbiler og drengerøvsbiler. Der er til terræn og til bykørsel. Der er store og små, siger han.

Disse biler kan du opleve

Skoda Superb Hybrid, Seat Terraco e-hybrid, Skoda Octavia iV, Seat Leon e-Hybrid, Hyundai Kona Electric, Hyundai Ioniq Plug-in, Citröen E-C4, Citröen E-Jumpy, Ford Kuga Plug-in hybrid, Mazda MX-30, Audi e-tron, Audi e-tron Sportsback, Audi A6 Limo 50 TFSI e, Renault Zoe, Renault Megane/Captur e-tech, Kia Xceed PHEV, Kia Niro PHEV, Toyota Yaris Hybrid, Fiat 500 el, Toyota CHR hybrid, Toyota Rav4 hybrid, Jeep Renegade plug-in hybrid, Jeep Compass Plug-in hybrid, Peugeot e208, Peugeot 508 SW 225 hybrid, Suzuki e, Peugeot 3008 GT 300 hybrid, Porsche Taycan e og Porsche Panamera e-hybrid.

Der arbejdes stadig på at udvide listen, så enkelte flere biler kan udstilles lørdag 17. april.

Christian Jungmark har mødt folk, der tror, at el- og hybridbiler er meget dyre. Og dem håber han at få en snak med på lørdag.

- Så kan de se udvalget. Der er nemlig biler i alle størrelser og alle prisklasser - helt fra 130.000 kroners-klassen til over en million, siger han lader sin pegefinger glide ned over listen af udstillingsbiler.

Han har markeret de biler, han selv vil se nærmere på. Det er de fleste.

Annonce

Liv i midtbyen

Ud over at være bilinteresseret er Christian Jungmark ivrig efter at skabe liv og events i midtbyen. Ikke mindst i denne tid, hvor mange arrangementer aflyses, reduceres eller udskydes.

- Det skader ikke med lidt mere liv i gaden. Og vi kommer til at brede os ud over hele gågade-delen af både Danmarksgade og Vendersgade. Der bliver virkelig noget at se på. Og hvis man samtidig benytter dagen til lidt shopping i butikkerne, gør det jo heller ikke noget, siger han.

Denne Seat Taraco-variant erdagens nyeste model. Den er spritny og specialudlånt fra importøren for at være på bildagen i Fredericia 17. april. Foto: PR

Bilforhandlerne har fået udpeget hver deres pladser, så ingen klumper sig sammen.

Bildagen skulle have været afviklet i efteråret, men det måtte udskydes i næstsidste øjeblik, da corona-restrikltionerne blev justeret få dage før offentliggørelsen. I mellemtiden er arrangementet vokset. Dels fordi bilhandlerne er ivrige efter at vise frem, og dels fordi der i denne tid kommer flere og flere el- og bybrid-modeller på markedet. Ikke mindst plug in-hybrider.

Bildagen følger butikkernes åbningstid fra klokken 10-14. I skrivende stund er planen, at 31 spritnye el- og hybridbiler vil være udstillet på dagen. Der kan stadig nå at komme en enkelt eller to mere til.

Fiat 500 el er en af dagens mindre modeller. Foto: PR
Den nye Toyota Yaris Hybrid er også med. PR-foto: Toyota.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Annonce