Annonce
Elbobladet

Frisør 'kapper navlestrengen': Åbner salon i Købmagergade

Selvom det i øjeblikket roder lidt i Købmagergade 35, er der helt styr på tidsplanen. Den viser, at Salon Mae West åbner 5. oktober. Trine Birkerod har siden 2004 været indehaver af salonen, der er opkaldt efter den amerikansk skuespiller og sangerinde, Mae West. På billedet ses også Allan Birkerod, som - foruden at være far til Trine - er ansat og forhenværende ejer. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
5. oktober forventer Salon Mae West at kunne slå dørene op til en ny salon, der erstatter den nuværende på Nymarksvej 1. Samtidig ser indehaver frem til at tilknytte lærling.

Fredericia:  - Jeg er kommet frem til, at vi ikke længere kan være i det nuværende lokale på Nymarksvej på grund af pladsmangel. Heldigvis kom der noget til salg, som passer utrolig godt med de ønsker, jeg har.

Glæden stråler ud af 48-årige Trine Birkerod, indehaver af Salon Mae West, som havde hun vundet hovedpræmien i et lotteri.

Følelsen kan man ikke tage fra frisøren. Som hun selv konstaterer, har hun taget et stort skridt og købt ejendommen Købmagergade 35.

Annonce

- Det er min pension, jeg har investeret, lyder det muntert, men med en seriøs underlægning.

Kontorfællesskab på 1. sal

Det var coronapandemien, som for alvor satte gang i tankerne hos frisøren, der har været en del af Salon Mae West i snart 30 år og stået i spidsen gennem de seneste 17 år.

Restriktionerne betød undervejs, at der skulle bruges mere plads for hver frisør. Selvom disse restriktioner sidenhen er ændret, har Trine Birkerod følt, at pladsen var trang. Derfor går hun nu fra 60 m2 på Nymarksvej 1 til 90 kvadratmeter i Købmagergade, hvor Kaspers Køreskole senest holdt til.

- Vi får flytbare pladser i midten af lokalet, mens der også bliver plads til makeupområde, velkomstareal og kasse, forklarer Trine Birkerod, imens hun peger rundt i lokalet.

Købmagergades nordlige halvdel har udviklet sig til at tilbyde meget inden for velvære, kropsudsmykning og frisører. Særligt på den østlige del af vejen giver det sig til kende, og 5. oktober skrives der et nyt kapitel i fortællingen. Tidligere har ejendommen blandt andre rummet Kasper Køreskole, Papuga Rejser samt et keramikværksted. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Førstesalen bliver indrettet med fire kontorpladser, der får egen indgang. Her kan eksempelvis selvstændige leje sig ind. Indtil videre er én af pladserne udlejet.

- Men det bliver først i 2022, at det står klar. I første omgang er fokus her i salonen, påpeger Trine Birkerod, imens hun står i et organiseret byggerod.

Annonce

Skal have elev

Salon Mae West har i alt fire frisører. Det er Trine Birkerods far, Allan Birkerod, der i sin tid startede virksomheden. I dag er han stadig en del af salonen, men driver samtidig parykforretningen Easy Hairlines, som fortsat vil holde til på Nymarksvej 1.

- Jeg har været superglad for at være på Nymarksvej, men glæder mig også til at flytte. Mine veninder har sagt, at det er navlestrengen, jeg kapper til min far, siger Trine Birkerod og griner.

Trine Birkerod glæder sig, til hun igen skal have en lærling i sin frisørsalon. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Frisøren har valgt at beskæftige sig som oldermand i det lokale frisørlaug og som en del af hoved- og Jyllandsbestyrelsen i Danmarks Organisation for selvstændige Frisører og Kosmetikere. Derfor har hun også ærgret sig over, at hun i det seneste coronaår ikke har haft plads eller råd til en elev. Det laves om, når hun flytter i de nye rammer.

- Jeg elsker det, jeg laver, og vil virkelig gerne have en lærling, så jeg kan være med til at føre frisørfaget videre. Lærlinge er en vigtig en del af vores fag, og jeg synes, man skylder ens fag at tage dem, hvis vi ønsker at føre faget videre, siger Trine Birkerod.

- Det er vildt sjovt og lærerigt at have en lærling. De er med til at skabe nye input i hverdagen, fortsætter hun.

Annonce

Trykker næsen flad

Salon Mae West planlægger at åbne i nye lokaler tirsdag 5. oktober. Tre dage forinden - lørdag 2. oktober holder Trine Birkerod en åben reception, hvor folk kan se de nye rammer.

- Jeg kan næsten ikke vente til at komme i gang og vise det til både nye og eksisterende kunder. Jeg har jo kunnet se, hvordan folk har trykket næsen flad, imens de har kigget ind ad ruden, siger Trine Birkerod.

Jeg kan næsten ikke vente til at komme i gang og vise det til både nye og eksisterende kunder. Jeg har jo kunnet se, hvordan folk har trykket næsen flad, imens de har kigget ind ad ruden.

Trine Birkerod, indehaver af Salon Mae West

- Der kommer til at ske en masse, uden at jeg kan afsløre mere, end jeg allerede har gjort – men jeg skal selvfølgelig have en lærling igen, pointerer frisøren.

I forbindelse med åbningen i Købmagergade, kommer salonen på Nymarksvej til at holde lukket i en uges tid. Åbningstiderne for Salon Mae West forbliver uændrede.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Uventede gæster

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Familien Ebbesen går pynte-amok i december: - Hvis ikke andre også nyder det, er der ingen grund til det

Elbobladet

Ugens hund: Buster måtte på tobaksafvænning efter en tur til dyrlæge

Elbobladet

På den 2. side: Send dit bud et smil på vejen

Elbobladet

Vind gavekort til byens butikker: Hvordan oplever du julebyen?

Elbobladet

Kim Sjøgren spiller til nytårskoncert med humor

Elbobladet

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

Elbobladet

Motion og hygge

Elbobladet

Odenseaner fra Esbjerg rykker ind på chefpost i Fredericia

Elbobladet

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Elbobladet

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

Elbobladet

Kanal-boss forelskede sig i Fredericia, forandrede Fredericia og forlader Fredericia

Elbobladet

Tager over efter Søren Møller: Velkendt ansigt bliver leder af musicalakademiet

Elbobladet

Tre tricks giver garanti for knasende sprøde flæskesvær

Elbobladet

Kæmpe butik åbner i Fredericia: Intersport er klar med dato for åbning

Elbobladet

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Elbobladet

Dessertsøstre måtte lukke café efter uvelkomment besøg i kælderen: - Vi vil være helt sikre, inden vi åbner

Elbobladet

Tre finaler og en sølvmedalje til riffelskytte

Elbobladet

Sidste dag med genbrug på Prangervej: Winnie siger tak for sin gode arbejdsplads - men kan ikke flytte med

Elbobladet

Morfin-byen: Fredericia-erfaringer kan føre til stramning af straffeloven

Elbobladet

På den 2. side: Dieseldunsten og den hvide chokoladefrø

Elbobladet

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce