Annonce
Elbobladet

Frisører flytter til nye lokaler: Har byttet saks og kam ud med andet værktøj

Normalt er det nogle lidt andre værktøjer, at Louise Wieben og Ulrike Rønnebech er vant til at have i hånden. For tiden fornøjer de sig imidlertid med blandt andet rundsav og tommestok, imens de gør deres kommende frisørsalon klar. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Frisørsalonen Sax flytter fra Vendersgade til Købmagergade senere på året. I stedet for at leje sig ind har indehaverne af salonen købt den nye ejendom, der i øjeblikket bliver istandsat.
Annonce

Fredericia: Godt nok er samtlige frisører i øjeblikket forhindret i at holde åbent, men det betyder ikke, at Louise Wieben og Ulrike Rønnebech er nødsaget til at holde fri i øjeblikket.

Makkerparret, som sammen ejer frisørsalonen Sax i Vendersgade, har nemlig købt ejendommen Købmagergade 51B. Her flytter de ind inden 31. august, hvor deres nuværende lejemål i Vendersgade 9 ophører.

- Så det er ikke lige nu og her, at vi flytter, men på grund af den nuværende coronasituation er det gået hurtigere end ventet med overtagelsen, så vi kan bruge dagene på andet end at sidde hjemme, siger Louise Wieben.

Sax har ligget 11 år i Vendersgade, men med tiden er lejemålet blevet for stort. Bag frisørsalonen har Louise Wieben og Ulrike Rønnebech haft en hel lejlighed bag frisørsalonen med ekstra toilet og bad. Det er der dog ikke brug for med det nuværende antal ansatte, konstaterer de to frisører. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce

Mindre behov for plads

Sax har ligget i Vendersgade i 11 år og har været oppe syv frisører, da den var størst. I dag tæller salonen foruden Louise Wieben og Ulrike Rønnebech dog kun to ansatte, hvoraf den ene dog har været på orlov i en længere periode. Derfor er pladsbehovet heller ikke det samme som tidligere.

- Jeg tror, at vi efter 20 år i frisørfaget er ved at have fået nok med, at det skal være så stort. Det har været vildt fedt, men vi har også haft brug for ro, og det får vi med den kommende salon, som har en noget mindre størrelse, siger Louise Wieben, som også pointerer, at huslejen i Vendersgade har været for høj i forhold til udbyttet af at være placeret i gågaden.

- Vi har en fast kundekreds, så placeringen betyder ikke så meget for os, konstaterer Louise Wieben, der dog glæder sig over bedre parkeringsmuligheder, samt at der ikke længere er trappetrin ved indgangen til den nye ejendom.

Annonce

Fremtidsinvestering

Håndværks-evnerne bruges i øjeblikket på en anden måde end sædvanligt. Ejendommen, som de overtog 1. april, skal totalrenoveres, så i stedet for saks og kam har de for tiden andet værktøj i hænderne.

- Indvendigt har vi revet væggene ned. Derudover skal loft og gulv laves om, samtidig med at el og vand skal fikses, så der er meget arbejde at tage fat på, før vi kan flytte, siger Louise Wieben, der forsigtigt gætter på, at åbningsdagen i det nye lokale bliver omkring 1. august.

Hun ser samtidig flytningen som en investering i fremtiden, der fortsat skal byde på mange gode arbejdsår som frisør.

- Vi er gamle i frisørfaget, så vi kan godt mærke, at vi ikke længere kan arbejde 50 timer om ugen. Men vi er rigtig glade for vores fag, og derfor er vigtigt at holde de faste omkostninger nede, så vi kan fortsætte mange år frem. Også selvom det på sigt måtte blive på lavere blus, siger Louise Wieben.

Frisør er en af de erhverv, som i øjeblikket er lukket ned på grund af coronavirus. Det betyder imidlertid ikke, at Louise Wieben og Ulrike Rønnebech går arbejdsløse. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Annonce