Annonce
Elbobladet

Frivillige arrangerer festlig dag for handicappede: Havnen For Alle

Brian Luppnau forrest sammen med et hold af butiksdrivende i C-Byen, som er med på Havnen For Alle-dagen, søndag 11. august fra klokken 12 til klokken 16. På fotoet ses (fra venstre): Ulla Hjort fra Fletteriet, Martin Birkerod fra West Coast Surfers, Sanne Døssing fra Krølhjernerne, Brian Luppnau, Sune Kund Østergaard fra Get Outdoors, Susanne Clemmensen fra Shopperiet, Sus Petersen fra Firkantt og Pia Skov Larsen fra PS Remake. Foto: Peter Friis Autzen
Søndag 11. august bliver en dejlig dag for alle handicappede og gangbesværede ved Gammel Havn i Fredericia. Det har Brian Luppnau og en lang række andre frivillige sørget for.
Annonce

Fredericia: Man skal ikke sidde derhjemme og kukkelure. Slet ikke, hvis man synes, at der mangler noget liv i Fredericia.

Sådan tænkte Brian Luppnau en dag sidste vinter, hvor han savnede noget sjov og nogle muligheder for handicappede i Fredericia.

- Så jeg besluttede mig for at arrangere noget selv. Og jeg er blevet blæst bagover af den opbakning, jeg har mødt alle steder. Ingen har sagt nej til at være med, siger han.

Selv har Brian Luppnau siddet i kørestol i seks år efter en arbejdsulykke.

- Men mit hoved og mine arme fungerer, så hvorfor skulle jeg ikke kunne arrangere en dag som denne, spørger han retorisk.

Det bliver en dag, hvor handicappede kan få en hel stribe oplevelser, de normalt ikke kan få. Det bliver dejligt.

Brian Luppnau

Annonce

Sejl, svøm, grin

Foreløbig har 32 aktører sagt ja til at være med. Og yderligere et par stykker ventes at komme til, inden dagen løber af stabelen søndag 11. august klokken 12-16 ved C-byen, der ligger i Kanalbyen ved Gammel Havn.

- Vi kalder det Havnen For Alle. Det bliver en dag med fokus på os handicappede, men alle andre må også gerne være med. Der vil være gode oplevelser og måske også et par fordomme, der nedbrydes, forklarer Brian Luppnau.

Indtil videre byder programmet blandt andet på levende musik med blandt andre Barock, en hofnar vil jonglere og lave sjov, man kan få malet ansigtet, der er bueskydning, handicapgolf, motorcykelklub, veteranbiler, politiet og brandvæsenet er til stede og viser deres grej frem, og C-byens butikker holder åbent. Marinehjemmeværnet byder indenfor på deres skib for de, der kan komme ombord.

- Handicappede og gangbesværede vil også få mulighed for at sejle i kajak. Til dagen er kajakkerne udstyret med flyde-støtter, så de ikke vælter. Og en lift på kajen vil hejse de pågældende op og ned. Samtidig vil livreddere holde øje med, at alt foregår sikkert, siger Brian Luppnau.

Der vil også være mulighed for at svømme og sejle på paddle board - altså de surf-lignende brætter, man står oprejst på. Også her vil liften kunne bruges.

Aktiviteterne er gratis.

Annonce

Hygge med et alvorligt sigte

Tanken bag Havnen For Alle er, at handicappede og gangbesværede skal have en god dag. Men Brian Luppnau håber, at projektet rækker længere end én dag.

- Vi vil gerne lave en forening, som kan arbejde for bedre muligheder for handicappede. For eksempel bør der være en lift på Østerstrand og ved Kanalerne, som gør det muligt for handicappede at komme i vandet. Det mangler vi her i Byen For Alle, siger han og tilføjer, at en personkreds allerede står klar til at etablere foreningen.

Han håber også, at en forening kan sikre, at Havnen For Alle bliver en årligt tilbagevendende dag.

Brian Luppnau står i forvejen bag hjemmesiden Handicapsamfundet.dk, med info for handicappede i Lillebæltområdet.

En af de mange oplevelser, handicappede kan få på dagen, er at prøve et såkaldt paddle board som de, der tilfældigt kommer forbi, mens Brian Luppnau taler med ElboBladet. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce