Annonce
Elbobladet

Ældre Sagen mangler frivillige til datacafe: Eneste krav er nysgerrighed

Else Marie Larsen er ny frivillig i Ældre Sagens datacafe, der er åben hver onsdag formiddag og ligger i Seniorhuset IP Schmidt i Vendersgade. Ellen Hedmark var en af de mange, der kiggede forbi, fordi elektronikken drillede. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Ældre Sagen efterlyser flere frivillige, der kan hjælpe, når elektronikken driller.
Annonce

Fredericia: Hver onsdag formiddag i to timer er der åbent i Ældre Sagens datacafe i Seniorhuset IP Schmidt i Vendersgade. Her hjælper to-tre frivillige borgere, der kigger forbi med deres computer, telefon eller tablet, fordi der er noget, der driller dem. Ældre Sagens IT-frivillige afholder også kurser indimellem.

Ældre Sagen tilbyder også hjælp til borgere, der ikke fysisk har mulighed for at komme ned til Seniorhusets datacafe. Det kræver en del frivillige hænder at yde den support. Derfor efterlyser Ældre Sagens it-ansvarlige, Maj Terp Hansen, flere frivillige. Lige nu er de cirka 10 frivillige, og Maj håber, at de kan finde mindst yderligere fem frivillige, der har mod på og lyst til at give en hånd med i datacafeen og på kurserne.

- Man skal ikke være ekspert i IT for at blive frivillig. Det er nok, at man er nysgerrig på det, og at man har lyst til at lære om det. Og så selvfølgelig lyst til at hjælpe andre, siger Maj Terp Hansen, der selv har været frivillig i 2,5 år.

Det er typisk mindre udfordringer, som at installere apps eller finde ud af, hvorfor de pludselig ikke fungerer. Køb af ny telefon eller iPad samt opdateringer af de elektroniske styresystemer giver også travlhed i datacafeen.

Maj Terp Hansen, der her hjælper Jens Piihl, er IT-ansvarlig i Ældre Sagen. Hun efterlyser flere frivillige til datacafeen, hvor folk kan komme forbi og få hjælp til de udfordringer, de har med deres elektroniske apparater, samt de IT kurser, Ældre Sagen afholder. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Annonce

Gå på vandet

Maj Terp Hansen er 57 år og har været førtidspensionist i 24 år. Og hun nyder at hendes egen nysgerrighed på, hvordan alle de nye elektroniske apparater virker, kan bruges til at hjælpe andre.

- Det er dejligt at kunne være noget for andre, når man har tiden til det. Og det, at andre bliver så glade og taknemmelige, gør min hverdag meget nemmere. Så kan man nærmest gå på vandet, siger hun med opfordring til at flere melder sig.

Else Maria Larsen debuterede som frivillig i datacafeen for nylig - og hun genkender det, at hun får noget igen, når hun hjælper andre.

- Det giver én noget at hjælpe andre, men jeg får også selv en dybere viden om de ting, vi hjælper med, siger Else Marie Larsen, der i sit job arbejdede en del med edb.

I foråret afholder Ældre Sagen IT kurser i PC/Windows 10, iPad, billedbehandling, MAC computer, slægtsforskning for begyndere, tablet/android samt word/Excel.

Tilmelding til kurser eller som frivillig sker hos Maj Terp Hansen på telefon 53632923 eller email maj@terphansen.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce