Annonce
Elbobladet

Fysioterapeut kæmper mod tabuer om underlivsproblemer

Fysioterapeut Mette Kjær Larsen har for 10 måneder siden åbnet egen klinik med fokus på problemer i bækkenområdet. Foto: Kristine Lund Nydahl

Fysioterapeut Mette Kjær Larsen har åbnet egen klinik med fokus på problemer i ryg og bækkenområdet. Med videoer og blogindlæg kæmper hun for at oplyse og nedbryde tabuer om emner som impotens, inkontinens og underlivssmerter.

Annonce

Snoghøj: For ti måneder siden åbnede Mette Kjær Larsen klinikken "Styrk dit underliv" i Snoghøj. Mette arbejder med fysioterapi under navlen for både mænd og kvinder.

- Alt, jeg berører, vil jeg påstå, er tabubelagt. Folk går meget med deres problemer alene. Min mission er at få fanget dem, der lider i stilhed. Jeg har en kæmpe opgave i at oplyse og fortælle folk, at der ér hjælp at hente, siger Mette Kjær Larsen.

Barnløshed, delte mavemuskler, underlivssmerter, inkontinens og impotens er nogle af de områder, Mette arbejder med i klinikken. Mette vil kæmpe for at nedbryde de tabuer, der kan være, når det kommer til problemer i bækkenområdet. Det gør hun blandt andet ved at lave videoer og blogindlæg, der både informerer og giver gode råd til øvelser, der kan afhjælpe problemet.

- Jeg håber, flere læser med og kan se, at der er noget at gøre. Men det er svært at nå ud. Nogle vil ikke støtte op om min Facebookside "styrkditunderliv.dk" offentligt på grund af navnet og mange synes, det er grænseoverskridende at dele det, jeg lægger op på bloggen, siger Mette Kjær Larsen.

En patient havde tisset i bukserne, siden hun fødte fire-fem år tidligere. Hun græd af lettelse, da hun endelig fik det sagt.

Mette Kjær Larsen, fysioterapeut
Annonce

Holistisk behandling

Mette Kjær Larsen kan ud over sin uddannelse som fysioterapeut også skrive mindfulness instruktør på CV'et. Desuden er hun på vej til at blive yogalærer. Det bruger hun i sit arbejde i klinikken.

- Når jeg tager folk i behandling er det meget holistisk og når hele vejen rundt. Det er vigtigt, at jeg tager mig god tid og både behandler og oplyser, siger Mette Kjær Larsen.

Fysioterapeuten oplever jævnligt, at patienter kommer med smerter, der skyldes, at de ikke har passet godt nok på kroppen. Derfor er det vigtigt at oplyse om, hvad de kan gøre anderledes, for at få det bedre.

- Jeg ser mange unge piger med underlivssmerter i klinikken. Jeg tror, mange af tilfældene skyldes, at de går og trækker maven ind. Jeg giver dem behandling, men jeg prøver også at "opdrage" dem lidt, og fortæller dem, de skal give slip på maven. Jeg oplever også ofte, at folk presser sig selv for meget. Mange kvinder kommer med problemer, fordi de løber for hurtigt eller spinner for hårdt, efter de har født. De har ikke fået genopbygget musklerne og kroppen skal først være klar, fortæller Mette Kjær Larsen.

Annonce

Holder på problemerne længe

Mette Kjær Larsen oplever, at mange kan gå med et problem længe, før de søger hjælp.

- Nogle kommer efter at have gået flere år med et problem. En patient havde tisset i bukserne, siden hun fødte fire-fem år tidligere. Hun græd af lettelse, da hun endelig fik det sagt. Men det er især mændene, det er svært at få fat i. De går rundt længe, før de bliver tjekket. Nogle går i lang tid og tisser i bukserne, uden at tro, de er syge.

Ifølge Mette, er der god grund til at lade sig undersøge.

- Langt hen ad vejen er problemerne noget, man kan gøre noget ved. Vi kan måske ikke nå 100 procent i mål, men kan vi nå bare 50 procent af vejen, får man meget bedre livskvalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Elbobladet

Kribler i butikkerne, men forvent ikke køtilbud: Handelen i Fredericia forsøger kontrolleret genåbning mandag

Elbobladet

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce