Annonce
Elbobladet

Galschiøt udstiller i Fredericia

Formand for Fredericia Kunstforening Poul Jacobsen var på plads for sammen med andre medlemmer af bestyrelsen at slæbe de tunge skulpturer på plads i det tidligere eksecerhus på Bülows Kaserne. Foto: Nana Hanghøj

Kendte skulpturer rykker ind i Bülows Kaserne og ud i byen.

Fredericia: Jens Galschiøts Guldkalven på Rådhuspladsen får de kommende uger selskab af både en isbjørn, frihedsgudinden, sultne mænd og flygtninge formet i stål og messing.

- Vi har arbejdet på udstillingen et halvt års tid, og vi glæder os til at vise den frem. Vi havde indbudt Jens Galschiøt til at åbne udstillingen den 18. august, men han er desværre forhindret. Til gengæld kommer han til kulturnatten den 1. september, hvor han har vil fortælle om sine skulpturer, siger formand for Fredericia Kunstforening, Poul Jacobsen, som i det daglige er direktør for Process Engineering.

Han knoklede mandag eftermiddag selv med at få de første af mange skulpturer på plads i det gamle eksecerhus på Bülows Kaserne.

- Vi har 750 kvadratmeter, og Jens Galschiøt har lovet, at han nok skal levere så mange skulpturer, at det tager sig flot ud, siger Poul Jacobsen.

Samtidskritisk kunst

Jens Galschøit er født i 1954 i Frederiksund og blev i 1978 uddannet klejnsmed på Lindøværftet.Han er selvlært sølvsmed og skulptur.

I 1985 åbnede han sit store atelier, som udover bronzestøberi og værksted også indeholder galleri og skulpturpark.

Jens Galschøit besøgte i 2007 Fredericia med 15 store skulpturer, som trak et stort publikum til Kastellet.

Hans skulptur Guldkalven fik lov at blive stående i Fredericia, da Fredericias udsmykningsfond og Fredericia Kommune i fællesskab finansierede købet af skulpturen.

Der skal udstilles en række skulpturer inde og de større ude. Der er fernisering fredag den 18. august, og Jens Galschiøtt kommer selv og fortæller om sine værker den 1. september til kulturnatten. Foto: Nana Hanghøj

Stor succes i 2007

Jens Galschiøt har tidligere været på besøg i Fredericia med en stor udstilling. Det var i 2007, da kulturgruppen Fredericia stod bag en imponerende udstilling af 15 skulpturer i Kastellet.

- Vi har planer om, at Galschiøts store isbjørn fra det globale topmøde i København skal stå for enden af Danmarksgade, så man kan se den helt fra Landsoldatpladsen. Vi skal have hans Frihedsgudinde placeret yderst på Sønder Voldgade-kvarteret og hans flygtningsskulptur på Gl. Havn, siger Poul Jacobsen.

Annonce
Elbobladet

Voldmester taler til cafémøde

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Det var Eva, der sagde, jeg sku'!

Annonce
Elbobladet

Landsdækkende kæde kommer til Fredericia: - Det er et godt område for os

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Brandmand landede jobbet, han havde drømt om i 16 år: - Jeg bliver helt tændt af holdånden

Elbobladet

William Morris i ord og billeder

Elbobladet

Fredericia bliver et nyt, grønt åndehul rigere - og du er inviteret

Elbobladet

Fredericias nye store gospelkor giver sommerkoncert

Elbobladet

Rigtig cirkus i Fredericia for første gang i tre år

Elbobladet

Sølvmedalje til Klara og Marco

Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Annonce