Annonce
Elbobladet

Genboer samarbejder om at skabe liv i byen: Musik hver lørdag henover sommeren

Selvom Eva Mair og Brian Løkkegaard holder til på hver sin side af Gothersgade inden for samme branche ser de ikke hinanden som konkurrenter, men derimod magneter, der skal få flere til den sydlige del af Gothersgade. Sammen står de bag initiativet "Levende lørdag", der skal skabe god og hyggelig stemning henover sommeren. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Levende lørdag hedder initiativet, som restaurationerne Café Mair’s og Urbania Street Food har sat i gang. Opskriften er musik under åben himmel krydret med lidt ekstra underholdning.
Annonce

Fredericia: Var du lørdag i bil i den sydlige del af Gothersgade måtte du finde en anden vej. Henover sommeren har Café Mair’s og Urbania Street Food nemlig fået lov af kommunen til at spærre gaden for trafik. Kun for den motoriserede af slagsen, vel at mærke. Der skal nemlig skabes liv i gaden.

- Brian (Løkkegaard, red.) og jeg snakkede om, at der også skulle ske noget efter coronaen, forklarer Eva Mair, indehaver af Café Mair's om baggrunden for idéen.

Levende lørdag er navnet på tiltaget, der foregår hver lørdag fra 13-21 frem til 15. august.

Der var festlig stemning 13. juni, hvor levende lørdag havde præmiere. Her gav det lokale band Padlock Chain koncert. Privatfoto

- Kommunen mangler noget liv i byen, og vi ønsker at skabe det, tilføjer hun.

Det sker blandt andet ved at sætte en masse borde og bænke op i gaden og sætte et par vogne op med fadøl i hanerne.

Annonce

Musik med krydderi

Normalt er krydset ved Gothersgade og Fynsgade garanti for underholdning og masser af mennesker til Sommerrock, og når krydstogtskibene anløber. Sådan bliver det imidlertid ikke i år. Til gengæld håber de to erhvervsdrivende at skabe et alternativ, der lokker såvel lokale som turister til den sydlige del af gågaden.

- Programmet står på musik med et krydderi, siger Brian Løkkegaard, der er medejer af Urbania Street Food. Han nævner, at krydderiet kan bestå af for eksempel gøgleri og smagsprøver af mad i forskellige boder.

Det er dog musikken og sommerstemningen, der er i centrum. Selvom programmet ikke er offentliggjort endnu, har de to personer bag arrangementet styr på programmet, der i høj grad får lokalt islæt med bred appel.

- Alle vil gerne ud og nyde vejret, så det kunne være fedt at give Fredericia en snert af den stemning, man kender fra Skagen og Gilleleje om sommeren, siger Brian Løkkegaard.

Hver lørdag frem til 15. august bliver man mødt af dette syn i den sydlige ende af Gothersgade. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce