Annonce
Elbobladet

Bag disken: Gitte møder gerne tidligt på sit job

Gitte Damborg, daglig leder af Juul Women, nyder at være i butikken i Danmarksgade. Hun har fået lov til at sætte sit præg på indretningen og valget af tøjmærker. Foto: Marianne Husted
Gitte Damborg elsker tøjbranchen, som hun på nær nogle få år som pædagogmedhjælper har beskæftiget sig med, siden hun kom i lære hos Ørntoft som 16-årig.
Annonce

Fredericia: Når Juul Women åbner kl. 10, er Gitte Damborg klar til at tage imod med et stort smil. Hun lader op ved at møde i god tid i den store rummelige butik, som hun er daglig leder af. Hun har siddet i den brune sofa og drukket en kop kaffe, fået orden på stativer og hylder - og bare nydt atmosfæren i den store butik, som hun har sat sit tydelige præg på.

Tøjbranchen har været Gitte Damborgs liv i de fleste af hendes arbejdsår, siden hun som 16-årig begyndte hos Ørntoft i Vendersgade. Hun tog dog en pause på tre år, hvor hun i stedet var pædagogmedhjælper. Men butikslivet trak igen, da hun havde fået sin datter.

Gitte Damborg, 49 år, nyder at have med kunder at gøre. Hun har altid sat sig som mål, at kunden skal gå fra butikken med tøj, som hun har det godt i.

- Ærlighed betyder meget for mig, siger hun, der tidligere har været selvstændig med butikker som Marine Bleu, Tess og Zizzi.

Gitte Damborg er altid klar til at tage imod kunderne, som hun nyder at vejlede. Foto: Marianne Husted
Annonce

Frie hænder

Da Jan og Trine Juul, indehavere af butikken, kom med tilbuddet om jobbet som daglig leder, var hun ikke i tvivl om, at hun skulle sige ja. Og efter de første måneder i den nye butik har hun på ingen måde fortrudt.

Hun trives med, at hun har fået frie hænder, både hvad indretning og tøjmærker angår. Den varme og imødekommende orange-brunlige farve på de to endevægge er hendes fortjeneste. Hun har også valgt, at der i butikken i Danmarksgade forhandles mærker som Sofie Schnoor, Karen Simonsen, Karmamia og Esprit. Udgangspunktet er, at her skal forhandles mærker, som man ikke kan købe i andre butikker i Fredericia. Senere på året kommer Boss til.

- Det bliver det fede Boss-design, hvor man kan sætte en stor sweater sammen med en plisseret nederdel.

Annonce

Gode råd

Og hvordan skal man klæde sig denne vinter?

Alt er tilladt, svarer Gitte Damborg, som altid er klar med vejledning. Også til de kundeaftener, som Juul Women gerne inviterer til. De stiller også op, hvis mindst ti henvender sig med et ønske om en aften i butikken.

For eksempel kan en kjole dresses op og ned. En af de nye mønstrede sager i brændte farver kan gøre sig godt uden på et par bukser med et par lækre støvler eller sneakers. Og måske med en tyk sweater til at fuldende det afslappede udtryk. Skal man en aften i byen, kan man bruge samme kjole med elegante strømper og et par stiletter.

Indretningen med brændte brune farver på blandt væggen bag udstillingen af sko har Gitte Damborg valgt. Foto: Marianne Husted
Annonce

Gåture

Selv trækker hun i det afslappede tøj, når hun holder fri. For så holder hun af en gåtur og gerne et smut i familiens sommerhus i Henne.

Men arbejdet er og bliver en livsstil for hende. Det blev påskønnet af den gamle Flemming Ørntoft, som for længst har passeret de 90 år, men som selvfølgelig skulle forbi Gitte Damborg med et kram, da hun i sensommeren begyndte som daglig leder af Juuls Women.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Elbobladet

Lav hyldesaft uden risiko for sygdom

Elbobladet

Ny genbrugsbutik på vej i Fredericia

Annonce