Annonce
Elbobladet

Globetrotter: Akrobatik og sang til frokosten

Costa Rica - Sámara. Foto: Jørgen Leon Knudsen
Og om det triste i at være blind og uvidende om naturens vidundere.

Costa Rica – Sámara: I fredags spiste jeg min frokost i kystbyen Samara, der ligger lige ud til Stillehavet. Her blev jeg rigtig godt underholdt af fire små artister og en flok sangere.

Restauranten er lige nu cirka 100 meter fra vandkanten. Om fem timer, når det er højvande, er der ikke meget mere end tyve meter til vandet.

Jeg sad under to store træer, med udsigt til havet, der faktisk den dag helt levede op til sit navn. Det ene træ var et gummitræ og det andet et mandeltræ. Tropiske vækster, der begge kan blive voldsomt store.

Annonce

En familie på seks sad overfor og spiste under mandeltræet, hvor artisterne boltrede sig med både linedans og akrobatik. Far og mor med fire ret små børn.

Datteren på tre fik øje på de små egern og gestikulerede ivrigt og pegede, men ingen reagerede. Heller ikke da den mindste på halvandet uartikuleret stemmede i og pegede, er der nogen af de voksne der tog notits. Det er sikkert hårdt at rejse med fire små børn. Og det var jo "bare" et par egern.

Blik for oplevelsen

De små akrobater fortsatte dog ufortrødent deres optræden akkompagneret af store fugle med nogle store stemmer, og så begyndte det at regne. Det vil sige: Der faldt syv dråber. Alligevel skyndte turisterne sig ind under halvtaget. Det var for meget natur, men naturligvis vel vidende, at tropiske regnskyl kan være både pludselige og voldsomme. Der var dog ikke udsigt til mere regn lige foreløbig, så jeg blev siddende og iagttog akrobaterne.

Specielt det ene egern havde meget travlt. Bed de store blade af træet og samlede dem i en stor klynge højt oppe i træets tynde grene.

Jørgen Leon Knudsen

Jørgen Leon Knudsen fra Fredericia har rejst i store dele af verden.

Han har skrevet bogen 'Backpackerguiden - En grundlæggende rejsevejledning for "rejs-selv-folk"'.

I serien her fortæller han om sine oplevelser rundt om på kloden.

Jeg blev efterhånden klar over, at den var i gang med at bygge rede. Forsamlingen af blade tog efterhånden form som en bold, og ind imellem forsvandt det ind i den og var væk et stykke tid.

Egernet var sikkert ganske tilfreds med, at de fleste af tilskuerne fuldstændigt ignorerede dets optræden. Praktisk med en bolig, der har maden hængende lige udenfor "døren".

Og de små børn lærer forhåbentlig en dag om naturens vidundere på trods af de voksnes blindhed.

En af de små artister efter forestillingen. Foto: Jørgen Leon Knudsen
Jørgen Leon Knudsen er en usædvanlig berejst herre. Han har udgivet bogen "Backpackerguiden - En grundlæggende rejsevejledning for "rejs-selv-folk"". Han skriver en serie i Elbobladet med anekdoter og oplevelser fra de over 60 lande, han har besøgt. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce