Annonce
Elbobladet

Globetrotter: En tur i det blå i det nordlige Vietnam

Silver Fall er et lille dekorativt vandfald I det nordlige Vietnam nær den kinesiske grænse. Om sommeren, i regntiden, vil der være betydeligt mere vand end nu. Der er anlagt dekorative trapper, broer og små pavilloner op langs vandfaldet. Foto: Jørgen Leon Knudsen

Vietnam - Sapa: I slutningen af 2017 tilbringer jeg tre uger i det nordlige Vietnam.

En dag i november forlader jeg Hanoi. Jeg skal længere nordpå til Sapa – en by nær grænsen til Kina.

En bus henter mig klokken syv om morgenen. Turen tager næsten seks timer. Det er gråvejr og tåget, men næsten tørt. Den lille hyggelige bjergby er ved at udvikle sig til en turistmastodont. Der er byggearbejder i gang overalt. Byen er derfor rodet og beskidt. Mit hotel er ok, men udsigten er væk i skyer og tåge. Tv’et får jeg ikke til at virke, og internettet er super langsomt.

Annonce

Dagen efter lejer jeg en lille motorcykel til 30 kroner pr dag. Den gør nytte. Jeg skal lige vænne mig til at køre på to hjul igen. Trafikken er speciel. Jo, der er højrekørsel, men herudover synes der ikke at være så mange regler - men det skærper opmærksomheden.

Jørgen Leon Knudsen

Jørgen Leon Knudsen fra Fredericia har rejst i store dele af verden.

Han har skrevet bogen 'Backpackerguiden - En grundlæggende rejsevejledning for "rejs-selv-folk"'.

I serien her fortæller han om sine oplevelser rundt om på kloden.

I første omgang vil jeg bare køre en lille tur og se mig om. Jeg kører nordpå uden at tænke på hverken frokost eller vand. Det er nu ikke noget problem. Tyve kilometer nord for byen sidder en kvinde i ly af en presenning i vejsiden. Hun sælger blandt andet søde kartofler, som hun bager på en rist over et kulbækken. Da jeg sætter mig, serverer hun også the i små minutiøse kopper.

Jeg køber to bagte kartofler – hun taler ikke engelsk, men tegnsprog er jo internationalt, og da jeg har spist, beder hun om 20.000 Dong (5,50 kr) - Hun får 30.000. Jeg kunne selvfølgelig sagtens have givet hende mere, men det er altid en balance imellem at vise respekt og taknemmelighed kontra overlegenhed. Hun synes da også at være glad og tilfreds og vinker, da jeg igen kører forbi et par timer senere.

Jørgen Leon Knudsen er en usædvanlig berejst herre. Han skriver en serie i Elbobladet med anekdoter og oplevelser fra de over 60 lande, han har besøgt. Foto: Peter Leth-Larsen

Kort efter når jeg op til Silver Falls: En lille bjergstrøm, der falder ned over klipperne. Nogen har engang gjort sig den ulejlighed at bygge et lille anlæg med trapper, broer og små pavilloner op ad det nederste stykke. Meget dekorativt.

På min vej tilbage til Sapa når jeg at besigtige kabelbanen op til Phansipan, der er Vietnams højeste bjerg. Det må blive min næste udfordring.

Som skabt til et postkort - eller til en globetrotter-artikel i ElboBladet. Foto: Jørgen Leon Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Færdig med at 'kigge på vinduer': Bent har fået ny livsglæde efter at gøre op med gangproblemer

Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Vendersgade-butikker er frustrerede over sivegade-debat: - Hvorfor er der slet ingen, der spørger os?

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Annonce