Annonce
Elbobladet

Globetrotter: Med bus fra Dahab til Cairo

Landskaberne på Sinai er vildsomme og tørre, men ofte meget smukke. Foto: Jørgen Leon Knudsen
En noget usædvanlig busrejse i 2011 - under Det Arabiske Forår.
Annonce

Egypten - Sinai: Vejen fra Dahab snor sig ind imellem lave bjerge - hovedsageligt nede i wadierne. De tørre flodsenge har nogle steder en bredde på flere kilometer og afslører, at der en gang imellem kommer anseelige mængder nedbør. Der går ofte årtier imellem, men det er vand, der har dannet dette øde, men i øvrigt smukke landskab.

I Sharm el Sheik står Mazen på bussen. En lille knægt på 12 år, der rejser alene. Fra Sharm går turen op langs vestkysten af Sinai. Det er som at køre igennem en stor grusgrav.

På et tidspunkt undervejs giver jeg den lille solorejsende dreng et stykke chokolade og kommer efterhånden lidt i snak med ham. Han skal besøge sin mor, der er i Cairo. Faderen er i Sharm - og drengen fortæller, at han går i skole i Hurgarta. Jeg bliver aldrig helt klog på den konstruktion, men han har tydeligvis gjort turen før.

Nær Suez gør vi et ophold på den 10 timer lange køretur. Da vi igen sidder i bussen, kommer Mazen med et lille glas cola, som han har købt til mig. Det var jo ikke til at stå for og slet ikke til at sige nej til.

Et kvarters tid senere stopper vi igen og alle stiger ud. Jeg har nok set lidt desorienteret ud, for vi havde jo lige holdt en længere pause. Mazen forklarer, at der er bagageeftersyn - altså endnu et checkpoint.

Den lille fyr lægger hånden på min skulder og siger ”don’t worry”. Næ, det gør jeg nu heller ikke, men det er lidt sjovt og usædvanligt med sådan en omsorg fra en 12 års knægt.

Årsagen til det militære bagagecheck var tunnellen under Suezkanalen. Eftersynet er hverken grundigt eller effektivt.

Bussens endedestination var ret tæt på Tahirpladsen. Da der netop denne dag var proklameret ’one-million-man march’ ville jeg ikke for tæt på, så jeg stod af en god del før. Taxafolket næsten slogedes om mig. Jeg valgte at køre med en ung mand, men burde nok være taget med bussen helt ind på Tahir. Det havde været mindre farligt. Jeg kom ind til Pension Roma på rekordtid, men havde gerne betalt en hel del mere, om han havde brugt den dobbelte tid.

Jørgen Leon Knudsen

  • Jørgen Leon Knudsen fra Fredericia har rejst i store dele af verden.
  • Han har skrevet bogen 'Backpackerguiden - En grundlæggende rejsevejledning for "rejs-selv-folk"'.
  • I serien her fortæller han om sine oplevelser rundt om på kloden.

Jørgen Leon Knudsen er en usædvanlig berejst herre. Han skriver en serie i Elbobladet med anekdoter og oplevelser fra de over 60 lande, han har besøgt. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce