Annonce
Elbobladet

Globetrotter: På trekking tværs over Rarotonga

Fotoet her har jeg taget fra højdedraget på den vestlige del af Rarotonga. The Needle – den 30 meter høje klippe – ses lige i midten af billedet. Foto: Jørgen Leon Knudsen
Nogle gange er terrænnet så stejlt, at man kan kurre 50 meter ned på jorden. Men det skal man ikke gøre.
Annonce

Cook Islands: Rarotonga er den største af øerne i øgruppen Cook Islands. Oprindelig en meget stor vulkan. Kun nogle spidse toppe og skarpe højdedrag står tilbage.

Én af de ting jeg havde sat mig for at gøre på Rarotonga, var at vandre tværs over øen - op forbi The Needle, der er en 30 meter høj klippe på toppen af en bjergkam. Jeg tog bussen til Averua, købte vand og en frokostpakke.

De første tre kilometer fra byen var flad asfalteret vej. Herefter gik det opad gennem tæt skov de næste par kilometer. De mange trærødder, der breder sig ud og klamrer sig til klipperne, danner ligesom naturlige trappetrin.

Oppe ved The Needle er der udsigt til omgivelserne. Nålen står på et højdedrag og rækker 30 meter op over skoven. Her tæt på virker den ret voldsom. Fuldstændig lodret. Lonely Planet fraråder, at man bestiger den, så det lader jeg være med.

Jørgen Leon Knudsen

Jørgen Leon Knudsen fra Fredericia har rejst i store dele af verden.

Han har skrevet bogen 'Backpackerguiden - En grundlæggende rejsevejledning for "rejs-selv-folk"'.

I serien her fortæller han om sine oplevelser rundt om på kloden.

De to piger, jeg mødte på turen, havde også nok i udsigten her fra foden af klippenålen. Vi spiser frokost, mens vi håber på lidt sol. Heroppe er der tågeskov. Mange af træerne er dækket med mos, der hænger dekorativt på grenene. Bregnetræerne dominerer, og der vokser vild ingefær i skovbunden. En meget spændende vegetation.

Nedstigningen til sydsiden viste sig at være vanskelig. Stien er meget dårlig, ofte helt væk. Man følger et vandløb meget af vejen. Det skal krydses flere gange. Jeg erfarede senere, at de to piger også havde haft deres problemer. De havde mistet stien, og den ene havde taget en hurtig genvej. Pigen fra New Zealand var rutchet en halvt hundrede meter ned ad en skråning, men slap med seriøse hudafskrabninger. Jeg kom selv ned af noget meget stejlt, der garanteret ikke var en del af stien, dog i et mere behersket tempo.

Om aftenen opsøgte jeg pigerne. De boede i nærheden af mit logi i Aremango. Jeg ville sikre mig, at de var nået hjem. Det var de, men altså ikke uden souvenirs, der dog nok ville forsvinde igen i løbet af de næste par uger.

Alt i alt en rigtig god dag. Jeg nyder i den grad disse afsides steder i smuk, vild natur.

Jørgen Leon Knudsen er en usædvanlig berejst herre. Han har udgivet bogen "Backpackerguiden - En grundlæggende rejsevejledning for "rejs-selv-folk"". Han skriver en serie i Elbobladet med anekdoter og oplevelser fra de over 60 lande, han har besøgt. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce