Annonce
Elbobladet

Grænsekontrol ved Disney Magic-anløb: Mere sikkerhed og større afspærring

Disney Magic kommer til Fredericia 16. august. Det er første gang, Disney Cruise Line besøger en dansk by udenfor København. Privatfoto
De op mod 2700 krydstogtgæster ombord på Disney Magic skal rejse ud af Schengen-området og derfor vise pas på havnen i Fredericia.
Annonce

Fredericia: Fredag 16. august anløber Disney Cruise Lines krydstogtskib Disney Magic Fredericia Havn, og det bliver med væsentligt større sikkerhed og afspærringer end ved tidligere krydstogtanløb.

Årsagen er, at Disney Magics gæster skal videre til Dover i England og dermed skal rejse ud af Schengen-området. Derfor skal alle krydstogtgæsterne vise gyldigt pas og "stemples" ud af Schengen. Der er hovedsageligt amerikanske gæster ombord på Disney Magic.

I den forbindelse kommer grænsepolitiet til Fredericia, hvor der bliver stillet skranker op på havnen, hvor passagererne skal vise pas til betjentene. Der bliver sat 10 stationer op, hvor betjentene vil sidde klar, efterhånden som krydstogtpassagererne kommer tilbage til skibet.

- Vi stiller det hele op i teltet aftenen før, fordi det tager tid at sætte telt op, og så passer Hjemmeværnet på det om natten, fortæller cruise manager hos ADP Line Tange.

Vi stiller det hele op i teltet aftenen før, fordi det tager tid at sætte telt op, og så passer hjemmeværnet på det om natten.

Line Tange, cruise manager hos ADP

Annonce

Stram tidsplan

Disney Magic ankommer til Fredericia kl. 7 og sejler igen kl. 15.15. Der er en stram tidsplan for skibets afsejling, så det er vigtigt, at passagererne er ombord til tiden. Derfor er betjentene til stede det meste af dagen for at tjekke pas, efterhånden som gæsterne kommer tilbage til skibet fra deres bookede ture.

På grund af paskontrollen og det tilhørende telt er det indhegnede område udvidet, og afspærringer ved havnen bliver også sat lidt længere inde på land end ved tidligere anløb. Kontrollen og den dermed følgende yderligere sikkerhedsforanstaltning har givet ekstra arbejde for ADP.

- Vi er fortrøstningsfulde men også spændte, for vi har ikke prøvet det før, fortæller Line Tange.

Det er første gang, et Disney-skib lægger til en dansk by udenfor København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce