Annonce
Elbobladet

Gymnasium fastlægger datoer: Dimission deles op over flere dage

Der bliver ikke helt så mange nyudklækkede studenter på rækkerne ad gangen, når Fredericia Gymnasium holder dimission om en lille måneds tid. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Den traditionsrige markering af afgangseleverne på Fredericia Gymnasium bliver i år opdelt, så blot to til tre klasser samles ad gangen. Det er ikke realistisk at mødes op til 1000 personer på én gang som normalt, forklarer rektor Poul Erik Madsen.
Annonce

Fredericia: Dimissionen for afgangseleverne på Fredericia Gymnasium kommer efter alt at dømme til at indeholde de faste ingredienser som hue, afgangsbevis og taler, men alligevel bliver ceremonien ikke, som den plejer.

Det står klart allerede nu, selvom de præcise detaljer fortsat kan nå at ændre sig, fortæller gymnasiets rektor, Poul Erik Madsen.

Normalt fyldes skolens hal med op til 1000 dimittender, deres forældre og lærere, men for at overholde diverse corona-retningslinjer bliver dimissionen delt op i flere bider. Således holdes dimissionen over flere dage og på forskellige tidspunkter, hvor to til tre klasser ad gangen deltager. Desuden er arrangementet lukket for 40, 50 og 60-års jubilarer, som ellers normalt har mulighed for at deltage.

Hver afgangselev må invitere tre gæster. Gæsterne er netop årsagen til, at gymnasiet har meldt datoerne for de enkelte klasser ud.

- Af hensyn til forældrene er vi nødt til at kunne melde nogle tidspunkter ud.

- Vi kan ikke forestille os, at alle må samles i hallen på den måde, vi plejer. Derfor har vi prøvet at komme med det, vi vurderer er et realistisk bud, siger, siger Poul Erik Madsen.

Annonce

Opmærksomhed på traditionerne

Ifølge traditionen får eleverne et håndtryk med på vejen fra rektoren, men det bliver der heller ikke noget af. Til gengæld får eleverne udleveret deres afgangsbevis, og i det hele taget bestræber gymnasiet sig på at holde en dimission med så mange af de samme elementer som tidligere år.

- Jeg tror også, at der fra Undervisningsministeriets side er stor opmærksomhed på det, fordi man også der er opmærksom på, hvad det er for nogle traditioner, de unge går glip af, siger Poul Erik Madsen.

Dimissionerne på Fredericia Gymnasium holdes fra 22. til 25. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce