Annonce
Elbobladet

Gymnastikforening fejrer sølvbryllup: G94 runder 25 år med masser af gymnastik og grin

Mona Christensen (til venstre) var G94's første formand. I dag er Gitte Bendixen (til højre) formand. Foto: Peter Friis Autzen
Gymnaster i alle aldre strømmer hver uge til hold hos G94. Her finder de motion, hygge, fællesskab og selvværd. Og den slags kan man bare ikke få for meget af.
Annonce

Fredericia: Fællesskabet er i centrum hos G94. Sådan har det været, siden gymnastikforeningen blev etableret i 1994. Og sådan er det stadig i dag, hvor foreningen fejrer sit 25 års jubilæum.

Fællesskabet beriger med noget, som motionen ikke i sig selv kan levere, og resultatet er, at mange medlemmer fortsætter i mange, mange år. Ofte fra de er små børn og kommer sammen med sine forældre, og langt op i voksenlivet. Ganske vist falder en del fra i ungdomsårene, hvor så meget andet i livet trækker i én, men mange fortsætter - og nogen af de "tabte" vender tilbage, når de for eksempel vender hjem efter et efterskoleophold.

I foreningen er der sjovt, hyggeligt og sundt. Nogle hold drikker en kop kaffe sammen efter gymnastiktimen. Og der arrangeres lejre, overnatninger og lignende.

- For ikke så længe siden var jeg i zoologisk have. Og pludselig kom en mor og hendes datter hen til mig og sagde hej. For 15 år siden havde jeg haft datteren på et hold, og det kunne de stadig huske, siger Gitte Bendixen, der er formand for G94 og selv har været med siden 1995.

Det giver energi at gå på et hold. Og det giver energi at være instruktør.

Gitte Bendixen, G94

Annonce

Begyndte i høj fart

Det skete en sommerdag i 1994: Mona Christensen havde sagt farvel til en anden lokal gymnastikforening, fordi der var uenighed om linjen. I stedet tog hun initiativ til at danne en ny forening - og en del instruktører fulgte med hende i skiftet.

- Vi var enige om, at vi ville starte en ny forening. Det var i 1994, og vores bedste bud på et navn var G94 - Gymnastikforeningen fra 1994. Jeg var klart den ældste, så jeg blev formand. Efter at have lavet foreningen skulle vi ud at finde medlemmer. Og lokaler, siger Mona, der i dag som 71-årig stadig er aktiv som instruktør.

Medlemmer blev især hentet på to måder:

- For det første fulgte mange med de instruktører, der skiftede til vores nye forening. Det var folk, der godt kunne lide deres instruktør og ikke havde lyst til at gå hos andre - uanset om det var den ene eller den anden forening. For det andet gjorde vi os meget synlige. Det gjorde vi blandt andet med optrædender i gågaderne og på kræmmermarkedet, siger Mona.

Resultatet var, at foreningen lagde ud med omkring 200 medlemmer og hele 13 hold til første opvisning.

- Det var fantastisk, siger Mona.

I dag har foreningen omkring 800 medlemmer og omkring 80 instruktører, oplyser Gitte Bendixen.

Annonce

Hej-hej med dig

Mens ElboBladet taler med G94's første og nuværende formand, vrimler det ind med gymnaster til et hold i den nye Kirstinebjerghal.

Både gymnastik-børnene og deres forældre vinker glade og siger hej til Gitte og Mona, og humøret er højt allerede inden, aktiviteterne i hallen skydes i gang.

Sådan er det i G94, fortæller Gitte og Mona: Humøret er godt. Også blandt instruktørerne.

- Det sker, at folk spørger mig, hvordan jeg med familieliv, hus og mere end fuldtidsjob dog kan have energi til også at være instruktør. Men det er lige dét, mange ikke forstår: Det giver energi at være med. Jeg kan ikke undvære det, siger Gitte, der holder engagementet oppe, selvom hun i dag bor i Vejle.

Mona har det ligesådan: Hun kan heller ikke forestille sig at stoppe.

- Nej, tværtimod. Jeg har en idé om at fortsætte, indtil jeg er 80. Og så laver jeg et hold for rollator-gymnastik, siger hun med et kombineret grin og alvor i stemmen.

- Jamen, hvorfor ikke? Gymnastikken er måske ikke det samme, som da vi var unge. Men fællesskabet er.

Der er liv og glade dage flere steder, hvor G94 har hold. Her er det Kirstinebjerghallen. Foto: Peter Friis Autzen
Scrapbogen er fuld af minder og sjove fotos. Her synes Gitte Bendixen, at Mona ser sjov ud på et gammelt foto. På næste side er det Gittes tur. Foto: Peter Friis Autzen
Mona fotograferet til Fredericia Dagblad, liggende i favnen på en flok ungersvende på kræmmermarkedet. Lige til scrapbogen. Foto: Peter Friis Autzen
Mona og Gitte stiller op til fotografering, men bliver opmærksonmheds-draget af de aktive gymnaster. Foto: Peter Friis Autzen
- Ja, det kan jeg godt huske, siger Mona og peger i scrapbogen. Foto: Peter Friis Autzen
Foto: Peter Friis Autzen
Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce