Annonce
Elbobladet

Hæng ud med Gud når livet er svært

Mange forældre mangler et sprog til at tale om svære emner som døden, mener leder af Kristent Pædagogisk Institut, Carsten Hjorth Pedersen. Pressefoto
Bibellæser Ringen i Fredericia står sammen med andre kirkelige organisationer bag nyt materiale, der hjælper forældre med at tale med børn om svære livstemaer som død, sorg og mobning.
Annonce

Fredericia: Hver dag mister fem danske børn en forælder. 12.000 skolebørn lever med tabet af en mor eller far. Tusindvis af børn har oplevet at miste et familiemedlem på grund af kræft eller anden sygdom. Det viser tal fra Det Nationale Sorgcenter. Børn og forældre har i den grad brug for hjælp til at få taget hul på snakken om livets store temaer, mener fem kirkelige organisationer. Derfor har Bibellæser Ringen i Danmark, som holder til Korskærvej i Fredericia taget initiativ til aktivitetsmaterialet ”Hæng ud med Gud”, som er udgivet i samarbejde med andre kirkelige organisationer. Med direkte afsæt i Bibelen skal materialet hjælpe familier med at få mere nærvær og fortrolighed ind i familielivet. - Når vi mister én, vi har kær, hvad enten vi er børn eller voksne, så skal vi pludselig tackle både sorg og en række store eksistentielle spørgsmål. Det kan være svært, hvis man som forældre ikke har noget eller nogen at læne sig op ad. Og derfor kan Gud og troen for nogle mennesker være en kærkommen støtte i sorgprocessen. Det handler også om mod. Og for at turde tale om døden med vores børn, kan det være rart at have Biblen at støtte sig til, siger landsleder i Bibellæser Ringen, Lasse Holmgaard Iversen, i en pressemeddelelse.

Sådan fungerer ”Hæng ud med Gud”

Materialet hjælper med at få talt om emner som død, sorg, jalousi, verdens tilblivelse og meget mere med en kort bibeltekst og introduktion til at dykke ned i teksten.

Byder på temasider om den kristne tro, livstemaer, overblik over Bibelens bøger, fakta- og viden.

Den primære målgruppe er familier med børn i alderen 8-13 år.

Man vælger selv tempo og tidspunkt, så det passer ens familie.

Annonce

Hvordan tackler vi sorg?

29-årige Pernille Dyrhave Drewa er en af dem, der allerede bruger materialet.

- Vores gode nabo døde sidste år, og det har fyldt meget: Hvad sker der, når man dør? Hvornår dør far og mor? Hvad skal jeg så gøre? Vores søn havde virkelig mange store spørgsmål. Men nu har han fundet ro, fordi han gennem materialet og de snakke, vi tog, fandt ud af, at han ikke skal klare det alene. Vi har fået et fælles sprog for at tale om den svære død, fortæller Pernille Dyrhave Drewa fra Sønderjylland i pressemeddelelsen. Lektor i pædagogik og leder af Kristent Pædagogisk Institut Carsten Hjorth Pedersen mener, at alt for mange mangler sprog.

- Når for eksempel moster får kræft, er det forældrene, der bedst kan gå ind og være sparringspartnere for børnene. Men det kan være en svær opgave, når man ikke har et sprog for, hvordan vi tackler og taler om sådan en sorg. Det nye materiale fra de kirkelige organisationer kan derfor være en vigtig hjælp til at få gang i den øvelse, det er at udvikle et fælles sprog for de store ting i livet”, siger han.

”Hæng ud med Gud” er målrettet familier med 8-13-årige børn og er udviklet og udgivet i samarbejde med Bibellæser-Ringen, Indre Missions Familiearbejde, Evangelisk Luthersk Missions familiearbejde, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og Luthersk Missions Børn og Unge

Fem kirkelige organisationer har i samarbejde udviklet materialet "Hæng ud med Gud", som hjælper forældre at snakke med deres børn om død, sygdom og andre svære emner. Det hjælper blandt andre Pernille Dyrhave Drewa med at få sat ord på hverdagens små og store spørgsmål. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce