Annonce
Elbobladet

Handicappede får bedre adgang til koncerter

Fredericia Live - foreningen bag spillestedet Tøjhuset - har indkøbt en handicapplatform, som vil fremme kørestolsbrugeres adgang til og oplevelse ved udendørskoncerter. Både her i Tøjhusets baggård og andre steder. På platformen ses (fra venstre) Martin Andersen fra Fredericia Live, Jørgen Rix fra Solstrålen, Kim Svejstrup fra Solstrålen, spillestedleder Sune Rasmussen, Lars Ejby Pedersen (S) fra byrådets senior- og handicapudvalg og Steen Pedersen fra Solstrålen. Foto: Peter Friis Autzen
Nu er der slut med at sidde i sin kørestol uden at kunne se scenen. Fredericia Live har investeret i en handicapplatform.

Fredericia: Skinnende blank i solen står den.

Fredericia Live, som er foreningen bag spillestedet Tøjhuset, har investeret i en ny handicapplatform, der er foldet ud på de toppede sten i Tøjhusets baggård. Den er stabil, som var den støbt ned i jorden, og rampen er skridsikker med sine dybe, tværgående riller.

- Med denne her platform kan koncertoplevelsen blive lidt bedre for nogle af de mennesker, der ikke har haft det for let her på gårdens piksten, siger Martin Andersen, der er formand for Fredericia Live.

Annonce

- Og så er den faktisk ret nem at stille op og tage ned. Og den kan også udvides, hvis der er brug for det, siger Kim Svejstrup. Han er tovholder på det hold af frivillige fra Værestedet Solstrålen, der altid står for det praktiske, når Fredericia Live lægger an til musik.

Tøjhusets baggård er fredet og ikke sådan lige at gøre mere handicapvenlig. Men med platformen efterkommes et ønske, som flere har henvendt sig med.

- Jeg er blevet kontaktet af flere, der ikke synes, at koncertpladsen her var særlig optimal for dem. Det har det ret i. Og det forsøger vi at gøre noget ved med denne her platform, siger Martin Andersen.

Aktuelt arbejdes der på også at montere en overdækning på platformen.

Handicaprådet ind over

Platformen har kostet 85.000 kroner. Pengene kommer fra kommunens tilgængelighedspulje, som byrådets senior- og handicapudvalg bevilger fra. Ansøgningen kom fra Fredericia Live, og Fredericias handicapråd har været ind over.

Platformen er fremstillet og leveret af Nordic Staging Systems i Løsning, som også tidligere har leveret til foreningen.

Spillestedsleder Sune Rasmussen vurderer, at platformen er stor nok til tre-fire, måske fem kørestole. Afhængig af type, og af om eventuelle hjælpere skal være med oppe på platformen eller ej.

Platformen kan placeres over alt i Tøjhusgården og behøver ikke nødvendigvis at stå bagerst. Det afhænger blandt andet af adgangsmulighederne under en koncert, ligesom det heller ikke er optimalt, hvis platformen spærrer mange andres udsyn til scenen.


Selv med platformen kan kørestolsbrugere ikke få den samme koncertoplevelse som alle andre kan. Men oplevelsen bliver i hvert fald bedre end uden platformen.

Martin Andersen, Fredericia Live


Udvalgsformand Lars Ejby Pedersen (S) glæder sig over platformen og det samarbejde, den er udtryk for. Samarbejde mellem spillestedet, Solstrålen, Handicaprådet og byrådsudvalget.

Nu er platformen klar. Det tager 30-45 minutter at stille den op. Den kan bruges udendørs overalt.

Hvornår kommer den så i brug første gang?

- Ja, dét er det ikke til at svare på for tiden. Men den er klar, så snart koncerterne kan starte op igen, siger Sune Rasmussen.

Platformen har en skridsikker adgangsrampe, så hverken kørestolsbrugere eller hjælpere kommer galt afsted. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Annonce