Annonce
Elbobladet

Har du billet til Fredericia Teater?: Send krav til kurator

Der var solgt tusindvis af billetter til repremieren på Shu-bi-dua, men først stoppede corona-krisen for forestillingerne, og mandag i sidste uge trak teatrets bestyrelse stikket og indsendte konkursbegæring for Fredericia Teater. Alle, der sidder med en billet, kan melde sig i rækken af kreditorer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Tusindvis af teatergængere står tilbage med billetter til mange penge, som er værdiløse, fordi Fredericia Teater er gået konkurs. Men alle har mulighed for at stille krav om erstatning hos kurator i boet. Publikum indgår på linje med andre kreditorer.
Annonce

Fredericia: Advokat Rune Richelsen ved Bech-Bruun advokaterne i Aarhus er i fuld gang med oprydningen efter konkursen i Fredericia Teater. Han sidder således også klar til at modtage krav fra de mange, som havde troet, at de skulle ind af se "Shu-bi-dua The Musical" eller andre af de kommende forestillinger.

- De, der har købt billetter eller gavekort, er kreditorer på linje med alle andre. De skal anmelde deres krav til mig, og så indgår de i den samlede behandling af boet, siger Rune Richelsen.

Advokaten tog tirsdag i sidste uge første skridt i konkursbehandlingen.

- Vi har været i gang med at sikre aktiverne. Det betyder, at vi har skiftet låse i de lejemål, teatret har benyttet, og vi får nu vurderet aktiverne. Der er ingen ejendomme, fordi teatret kun har boet til leje, men der er en del hifi-udstyr, som jeg vurderer er mange penge værd, siger Rune Richelsen.

Konkursbehandling sat i gang

Det er advokatfirmaet Bech-Bruun i Aarhus, som er sat ind i arbejdet med at rydde op efter konkursen i Fredericia Teater.

Advokat Rune Richelsen behandler sagen, og alle krav skal stiles til ham.

Har man købt billet eller gavekort, er man kreditor på linje med leverandører og andre.

Man sender sit krav til rri@bechbruun.com.

Som kreditor vil man bl.a. modtage en kreditormeddelelse, når den ligger klar.

Annonce

Salg eller auktion

Når alt er talt op og vurderet, er det kuratorens pligt at forsøge at få mest muligt ud af aktiverne.

- Jeg er allerede blevet kontaktet af flere, som har vist interesse for bl.a. det tekniske udstyr, men vi skal sikre, at vi får en rigtig pris og så meget som muligt for det. Hvis vi ikke kan finde køberne, som vil give den forventede pris, så kan det komme på tale at afvikle auktioner over udstyret, siger Rune Richelsen.

Han er klar over, at den aktuelle situation med corona-krise, der påvirker hele underholdningsmarkedet, kan have indflydelse på salget.

- Men nu går vi i gang, og så må vi se, hvordan det udvikler sig, siger advokaten.

Annonce

Alle orienteres

Det har første prioritet at sikre aktiverne, og dernæst handler det om at skaffe overblik over både aktiver og passiver.

- Kan du på nuværende tidspunkt sige, hvordan den samlede økonomi tegner sig - altså hvor stort tab, der kan forventes?

- Ikke endnu. I løbet af 14 dage forventer jeg at vide, hvordan den samlede situation ser ud. Det melder vi ud i en kreditormeddelelse, som sendes til både skifteretten og kreditorerne.

- Det vil sige, at man også som almindelig billetkøber vil modtage den redegørelse?

- Helt præcist. Alle kreditorer vil blive holdt underrettet, oplyser Rune Richelsen.

- Vil det også være din opgave at vurdere, om der kan rejses erstatningspligt i en sag som denne?

- Ja, det er også kurators opgave at se, om der er et ledelsesansvar, som ikke er overholdt, og dermed om der er en erstatningspligt. Men det bliver en opgave, vi ser på, når vi har et overblik, siger Rune Richelsen.

Prøverne på Shu-bi-dua var langt fremme. Skuespillerne glædede sig til at give den gas og gensynge "Den røde Tråd", ligesom tusindvis havde glædet sig til at sidde i teatersalen og følge den roste musical. Konkursen betyder, at begge parter indgår i kuratorbehandlingen med de krav, de måtte fremsætte. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Elbobladet

Kribler i butikkerne, men forvent ikke køtilbud: Handelen i Fredericia forsøger kontrolleret genåbning mandag

Elbobladet

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce