Annonce
Elbobladet

Heavyrock i børnehøjde: Gulerødder i underhyler og mormor-kærlighed på Onkel Reje’ske manér

I bar mave med elguitar. Alle børnenes Onkel Reje gav den gas i gården ved Tøjhuset fredag. Gården var spækfyldt af børn, voksne og barnlige sjæle. På menuen var både gulerødder i underhylerne og bandeord. Foto: Søren Gylling
Gulerødder i underhylerne, bandeord og heavyrockmusik. Onkel Reje gav den gas med sin roadie, Niller, ved Tøjhuset fredag eftermiddag. Børn og voksne i massevis havde stillet op for at få et glimt af Ramasjang-figuren.
Annonce

Fredericia: Han er elsket af de fleste og hadet af de få. Han får børn til at sidde klistret til fjernsynet gang på gang. Hans sange er ørehængere, og enkelte på repertoiret har fået hug for at få børn til at nægte badet. Han er blevet skældt ud for at synge om satanister og for at sende bandeord ud i æteren.

På allerbedste Onkel Reje’ske maner underholdt Ramasjangs rebel en stuvende fuld gård ved Tøjhuset fredag eftermiddag. Showet i Fredericia var en del af Trekantområdets Festuge, der foregår til og med søndag.

Jeg har lovet Danmarks Radio og en masse sure kællinger at spørge jer voksne, om jeg må synge den sang, der helt sikkert får jeres børn til ikke at ville gå i bad.

Onkel Reje

Annonce

Sure kællinger

I løbet af 30 minutter blev børn, deres forældre og barnlige sjæle underholdt med både heavy-rock, gulerødder i underhylerne, trylleshow, gamle travere og en tissende kylling.

- En kærlighedssang behøver ikke være til en, man gerne vil være kærester med. Og det her er en sang til alle de dejlige damer i Danmark, der hedder mormor, lød det skrålende fra ham med det borgerlige navn Mads Geertsen.

Onkel Reje gav den gas i bar mave, læderjakke og med den røde elektriske guitar hængende over skulderen, og både børn og voksne var i den grad med på den værste. Også selvom det betød sange, hvori ord som ”for satan” og ”skid” indgik. Der blev klappet i takt til de efterhånden kendte melodier, og forældrenes ben kunne dog heller ikke stå stille.

- Jeg har lovet Danmarks Radio og en masse sure kællinger at spørge jer voksne, om jeg må synge den sang, der helt sikkert får jeres børn til ikke at ville gå i bad. Må jeg det? Råbte Onkel Reje rettet mod den voksne del af publikum.

Svaret kom prompte i kor:

- Ja!

Annonce

Knuste ruder

Med sig på roadshow med sit heavyshow havde Onkel Reje også sin roadie, Niller. I sølvbukser og på saxofon. Han blev udsat for lidt af hvert. Både en kylling – dog ikke en levende en af slagsen - der havde lavet nummer to i bleen – og at blive skudt ned af en popkorn-maskine.

Sidstnævnte blev dog kun gennemført, fordi Onkel Reje havde en hel gård af medskyldige.

- Det er altid godt lige at have flere at give skylden. Som når man smadrer vinduerne i naboens drivhus. Vil I være med til at tælle ned?

Fra børnene lød det i kor sammen med den populære Ramasjang-figur:

- En-to-tre.

Bom.

Tonerne gik lidt højt - nok højere, end de små er vant til hjemme fra stuerne. Selvom Onkel Reje er for de mindste, så skruer han ligeså meget op for stemme-volumen live som på tv. Foto: Søren Gylling
Onkel Rejes bedste ven, Brille, var ikke med. Det var i stedet roadien Niller. Han fik den fornemme opgave at tage i mod en kylling, der havde lavet stort i bleen - og senere blev han skudt i hovedet med en popkorn-kanon. Foto: Søren Gylling
Onkel Reje er en populær herre blandt de fleste. Det viste sine tydelige tegn fredag eftermiddag, da han optrådt som en del af Trekantområdets Festuge. Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce