Annonce
Elbobladet

Hjemløse i Fredericia benytter tilbud om overnatning

Hjemløse i Fredericia har fået mulighed for at komme ind i varmen at sove. Tilbuddet ligger i Lyng, syd for Fredericia, men der er transport til og fra Varmestuen i Danmarksgade. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Kirkens Korshær i Fredericia er kommet godt fra start med det nye tilbud om nød-overnatning til hjemløse.
Annonce

Fredericia: Siden 18. november har Kirkens Korshær i Fredericia kunnet hjælpe hjemløse med et sted at sove om natten. Indenfor i varmen og i en rigtig seng.

Ordningen med fem overnatningspladser er kommet i stand via et tilskud fra Socialstyrelsen og et samarbejde med Fredericia Kommune. Og ordningen er kommet godt fra start, fortæller tovholder Holger Schmidt.

- Der er hjemløse, der benytter tilbuddet. Vi har ikke haft fuldt hus endnu, men nogle nætter er der to overnattende. Nu ser det ud til, at de kolde nætter er på vej, og det vil måske få antallet til at stige, siger han.

Hvordan fordeler områdets hjemløse sig mellem såkaldte sofa-surfere og sov-på-gaden-hjemløse?

- Det ved vi faktisk ikke ret meget om. Vi håber, at projektet her kan give os mere viden på det felt, siger Holger Schmidt.

Han forventer, at belægningen vil stige i takt med vinterens komme og i takt med, at flere af Kirkens Korshærs samarbejdspartnere får kendskab til ordningen.

Tilmelding via telefon eller fremmøde

  • Nød-overnatningen er åben fra klokken 20-9 frem til til tirsdag 31. marts. Det er i to rækkehuse på Mosegårdsvej 7s og 7r.

  • Der er senge med dyne og hovedpude samt mulighed for at koge vand til suppe eller lignende. Der er også mulighed for at få et bad.

  • Borgere kan henvises til nødovernatning af relevante samarbejdspartnere eller henvende sig i Varmestuen i Danmarksgade i åbningstiden eller på telefon 30 43 16 11. Der er fast telefontid hver dag klokken 10-12 og 21-22. Ringer man uden for telefontiden, kan der indtales en besked.

  • Formålet med tilbuddet er at skabe et alternativ for hjemløse til at skulle finde overnatningssteder på gaden eller i opgange, at mindske behovet for at hjemløse "presser" sig på for at kunne overnatte hos andre ofte sårbare og udsatte borgere, samt at forebygge at kvinder prostituerer sig for at få en overnatning.

  • Projektmedarbejderne kan etablere kontakt mellem brugere og andre offentlige og private aktører, herunder forsorgshjem, myndighedsafdeling, psykiatri, misbrugscenter, inklusionsboliger og sundhedsvæsnet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce